Održana dva skupa u Bratuncu

Večeras su u Bratuncu održana dva mitinga – u Domu kulture održan je skup opozicije na kojem su prisustvovali poslanici PDP-a i SDS-a: Jelena Trivić, Miladin Stanić, Davor Šešić, Ljubiša Krunić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović. Skupu se nešto kasnije pridružio i Mladen Ivanić. Kontramiting je održan na Trgu u organizaciji Udruženja „Istočna alternativa“.

Prvi je počeo kontramiting na Trgu u organizaciji Udruženja „Istočna alternativa“.

„Skup je posvećen očuvanju RS, sam naziv skupa je ‘Republika Srpska iznad svega’ mi iz Udruženja ‘Istočna alternativa’ sa nekoliko nevladinih udruženja proisteklih iz rata pravimo kontraskup koji je u interesu odbrane RS upravo od onih koji mešetare kroz RS i optužuju legalne institucije za izdaju. Drago mi je što sam ih naveo danas da dođu u Bratunac jer da nisam rekao da ne smiju doći, ne bi ni znali gdje je Bratunac, koliko ima stanovnika, koliko je ljudi nastradalo u ratu“, istakao je na kontramitingu Vojin Pavlović, predsjednik udruženja „Istočna alternativa“.

Nešto kasnije počeo je skup opozicije u Domu kulture.

„Naša večerašnja poruka je da ne postoji nijedna stopa u RS na kojoj naša noga ili bilo čija noga ne smije da gazi i da dođe. Na taj način oslobađamo ljude od straha, od torture i svega onog što nas je iznutra napalo od onih koji vode RS. Mi želimo da svuda dođemo, da ponudimo građanima nadu da može biti bolje i da ponudimo viziju kako mi vidimo svaku lokalnu zajednicu i u globalu čitavu našu RS, zato smo danas ovdje. Naše poruke su miroljubive, nama je dosta nasilja i tortura“, izjavio je novinarima Draško Stanivuković.