Održana 20. redovna sjednica SO Vlasenica

U ponedjeljak, 18. februara, održana je dvadeseta redovna sjednica Skupštine opštine Vlasenica.

Odbornici su razmatrali i usvojili Izvještaj o radu Skupštine za prethodnu godinu, te redovne odluke iz nadležnosti Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove i nekoliko informacija i izvještaja.

Načelnik opštine Miroslav Kraljević pohvalio je konstruktivan rad lokalnog parlamenta koji je u prethodnoj godini zasjedao 8 puta i donio 58 odluka i 53 zaključka od važnosti za funkcionisanje i razvoj lokalne zajednice, ističići da je saradnja izvršne i zakonodavne vlasti na izuzetno visokom nivou.

Na sjednici su usvojeni i redovni planovi korištenja sredstava ostvarenih po osnovu naknada za finansiranje posebnih mjera zaštite od požara, vodnih naknada, eksploatacije šuma i korištenja prirodnih resursa za proizvodnju električne energije. Ukupan iznos sredstava je više od 400.000 KM i planirano je da ona budu uložena u izgradnju lokalnih komunalne i putne infrastrukture, opremanje vatrogasnog doma i sufinansiranje projekata iz oblasti poljoprivrede.

Odbornici su jednoglasno usvojili izvještaj o radu Policijske stanice Vlasenica za prethodnu godinu, uz ocjenu da je stanje u oblasti kriminaliteta i javnog reda i mira u ovoj opštini stabilno i da je policija u prošloj godini dobro obavila svoj posao.
Komandir stanice Zoran Radivojević rekao je da su, što se tiče kriminaliteta, kao najvažnijeg segmenta rada u policijskim poslovima, u prošloj godini na području koje kontroliše ta stanica, počinjena 53 krivična djela, od kojih 42 iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet iz oblasti privrednog, dva iz oblasti zloupotrebe droge, te četiri krivična djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
Istakao je da u prošloj godini, prvi put, nije bilo krivičnih djela protiv života i tijela kao što su ubistvo, pokušaj ubistva, te nanošenje teških ili lakih tjelesnih povreda.

Razmatrana je i usvojena informacija o položaju i zdravstvenoj zaštiti penzionera na području opštine Vlasenica u prošloj godini, te utvrđena konačna građevinska cijena jednog m2 korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području opštine Vlasenica u 2018. godini u iznosu od 583 KM.

Za predsjednika Opštinske izborne komisije Vlasenica Skupština je imenovala Sanju Stanimirović Ostojić iz Vlasenice, koja je je ovu dužnost obavljala i proteklih sedam godina.

Izvor: Opštinska uprava Vlasenica