Održana 19. redovna sjednica SO Bratunac

Danas su odbornici Skupštine opštine Bratunac održali nastavak 19. redovne sjednice, koja je prethodno dva puta prekinuta zbog nedostatka kvoruma 25. aprila i 8. maja. U skupštinske prostorije danas se ponovo vratilo devetnaest odbornika iz pozicionih i opozicionih stranaka.

Sjednica skupštine sa radom je počela po dnevnom redu koji sadrži 28. tačaka, dok je od toga 8 tačaka usvojeno na sjednici koja je održana 25. aprila. Pred odbornicima se našlo dvadeset tačaka dnevnog reda, ali i skoro punih pet sati donošenja odluka.

Nakon izlaganja i diskusija, odbornici SO Bratunac razriješili su, a potom imenovali Miodraga Lončarevića na mjesto direktora Turističke organizacije ove opštine. Za ovu odluku glasalo je 13 odbornika.  Nakon toga usvojili su i Izvještaj o izvršenju bužeta za prošlu godinu od 7,5 miliona maraka što je 90 odsto od planiranog.

Pored toga, odbornici su usvojili izvještaje o radu: Opštinske uprave, Doma zdravlja, JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Radost“ i JU Centar za socijalni rad. Izvještaj o radu JU Turističke organizacije nije dobio potrebnu većinu.

Od ostalih tačaka usvojene su Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni o taksi prevozu na području opštine Bratunac, Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o određivanju lokacije za čvrsti otpad,Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnoj naknadi, Prijedlog odluke o pokretanju inicijative o proglašenju naseljenih mjesta, Program o načinu korišćenja novčanih sredstava prikupljenih na osnovu prihoda od posebnih vodnih naknada u 2019. godini i Program korišćenja prihoda od posebnih namjena za šume.

Dnevni red je završen Odborničkim pitanjima.

Autor: M. D.