Održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje manifestacije "Drinski slalom Bratunac 2019"

09.07.2019 Piše: urednik

U prostorijama Opštine Bratunac održan je sastanak Organizacionog odbora za obilježavanjen manifestacije "Drinski slalom Bratunac 2019". Na sastanku je utvrđen termin i drugi detalji programa. Manifestacija "Drinski slalom Bratunac 2019" planirana je za 3. avgust.

Program manifestacije je sljedeći:

08:00- Okupljanje i akreditacija učesnika u Fakovićima;

10:30- Početak Trinaestog "Drinskog slaloma"

13:30- Uplovljavanje plovila u Bjelovac, ručak za sve učesnike;

17:30- Uplovljavanje plovila na Rajsku Plažu.

Za ovu manifestaciju izdvojeno je oko 20. 000 KM. Organizatori manifestacije su: Opština Bratunac, Turistička organizacija Bratunac i Eko-rafting klub "Rajska plaža".

Pored toga, predstavnici opštinske uprave iskoristili su priliku da dogovore detalje oko tradicionalne manifestacije "Dani Maline 2019". Ova manifestacija biće održana 13. i 14. avgusta, kada se održava i tradicionalni bratunački vašar Makivije. Sajam će biti održan kao i prethodnih godina u Sportskoj dvorani Bratunac, gdje će i ove godine veliki broj izlagača iz regije izložiti proizvode. Ove godine izlagači iz Bratunca imaju priliku da svoje proizvode izlože i u centru grada, na šetalištu.

Programske aktivnosti i ove godine biće usmjerene ka stvaranju mogućnosti za jačanje ekonomije ruralnih područja i opstanak stanovništva na njima, s ciljem samozapošljavanja i zapošljavanja kroz razne vidove organske proizvodnje, agroturizma, suvenira, gastronomije, a sve kako bi domaći proizvodi postali što konkurentniji.