Održan prvi godišnji koncert KUD-a „Most“

Prvi godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva „Most“ i proslava krsne slave Svetog Jovana Zlatoustog upriličena je večeras u Domu kulture u Bratuncu.

„Večeras je prilika da pokažemo šta smo uradili za ovu godinu, od osnivanja društva ‘Most’. Mi smo sklopili i imamo izuzetna prijateljstva sa društvima iz cijele RS i Srbije, ali nismo mogli pozvati sve, ali se nadamo da će biti prilike da i to uradimo. Krajem avgusta smo postavili dvije nove koreografije, i večeras smo ih premijerno predstavili pred našim sugrađanima“, rekao je za UPSMedia Miloš Mitrović, predsjednik KUD-a „Most“.

Osim domaćina, na koncertu su učestvovali i KUD „Boksit“ Milići, te KUD „Mladost“ Nova Pazova.

„Veliko nam je zadovoljsvo što smo večeras tu, da proslavimo svojevrsni jubilej KUD-a ‘Most’. Mi smo došli sa 26 članove naše omladinske sekcije, nastupili smo sa ‘Igrama iz Centralne Srbije'“, istakao je Milenko Lalović, ispred KUD-a „Boksit“ Milići.

„Prvi put smo u Bratuncu, došlo nas je 17. U Novoj Pazovi iz ovih krajeva ima dosta stanovnika, te je nama drago što smo danas tu, među našim ljudima. Nadamo se da je ovo početak našeg dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje, a mi već u maju očekujemo članove KUD-a ‘Most’ na festivalu koji mi organizujemo“, kazao je Goran Krkobabić, predsjednik KUD-a „Mladost“ iz Nove Pazove.

U okviru koncerta, između ostalog, i načelniku opštine Bratunac uručena je zahvalnica za podršku ovom kulturno-umjetničkom društvu.

Folklorni ansambl „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac osnovan je 2013. godine u okviru SDKPD „Sveti Vasilije Veliki“, a od januara 2018. godine nastavlja rad kao Kulturno-umjetničko društvo “Most” Bratunac. Učesnici su brojnih međunarodnih festivala širom Republike Srpske i Republike Srbije, kao i kulturnih i humanitarnih manifestacija na kojima je tradicionalnim igrama i pjesmama iz podrinjskog kraja predstavljena opština Bratunac.