Održan karate seminar u Bratuncu

Danas je u prostorijama OŠ „Vuk Karadzić“ u Bratuncu po prvi put održan karate seminar u organizaciji KK „Miloš Delić“. Ovaj sportski susret, okupio je oko stotinu mladih karatista iz Zvornika, Bijeljine, Brčkog i Modriče.

„Danas smo pokazali osnovne tehnike sportske borbe. Zajedničkim radom pokušavamo da razmjenimo iskustva koja smo stekli dugogodišnjim vježbanjem, a potom i da ih prenesemo na ove mlade. Djeca mnogo bolje uče i pamte na seminarima, jer su pred njima neki novi treneri i neka nova lica, kao i različiti pristupi objašnjavanja“-rekao je majstor karatea Dragiša Jovanović iz Modriče.

Mladi karatisti ističu da su ovakvi susreti značajni zbog usvajanja novih znanja i druženja, te da sa seminara uvijek ponesu samo lijepe utiske.

„Danas je tu mnogo djece. Radi se o prosto prijateljskom druženju, bez nekog rivaliteta. Imamo priliku da naučimo, ali i da se družimo. Upoznala sam dosta novih drugara i nema ništa bolje od družena“- rekla je Magdalena Vesić, članica KK „Miloš Delić“.

Domaćin seminara Sretko Vitor, zadovoljan je odazivom i današnjim programom koji su treneri upriličili.

„Organizacija je protekla kako treba. Bilo je dosta korisnih stvari za djecu. Najvažnije je da se djeca druže i uspostavljaju kontakte, naravno i da uče. Mi nastavljamo sa seminarima. Sljedećeg mjeseca smo u Modriči“- rekao je za UPSMedia Sretko Vitor.

Pored druženja i učenja, cilj sportskih susreta je promocija sporta i zdravog načina života, poruka je sa današnjeg seminara.

Autor: Maja Davidović