Odlična atmosfera i pravi ,,dril“ na pripremama Partizana i Kuma

BK Partizan i BK Kum

Bokseri beogradskog Partizana gosti su Bokserskog kluba Kum Bratunac u etno selu ,,Bok“. Takmičari ova dva kluba odradiće sedmodnevne pripreme pred nastavak sezone. Takođe,  na pripremama je i mladi bokser iz Istočnog Sarajeva Vuk Mičić, član BK Ratnik, koji se priprema za Svjetsko omladinsko prvenstvo . Treninge vodi nekoliko trenera Partizana, predvođeni Manetom Marčetom, Siniša Lopatić iz BK Kum, kao i stručnjak sa Kube Pedro Granado.

Pred bokserima Partizana i Kuma su veliki izazovi u nastavku godine. Ovo je idealna prilika da se pripreme radeći sa vrhunskim trenerima i tako dodatno unaprijede svoje vještine.

– Treninzi su odlični. Sa nama se nalazi trener Pedro. Već je počeo da nam pokazuje par stvari, vežbi, da primenjujemo boks na drugačiji način.  Boksujem u srednjoj kategoriji, do 75 kilograma. Boksom se bavim aktivno već nekih osam godina. U Partizanu sam otkako je Mane Marčeta preuzeo tim. Predstoji nam treće kolo Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca. Idemo na pobedu – kaže Igor Rogić, kapiten crno bijelih iz Beograda.

– Prvo ću imati nekoliko borbi u kolu liga Bosne i Hercegovine i Srbije, pa ako se tamo budem dobro pokazao ići ću na Evropsko prvenstvo koje će se održati u septembru u Budvi. Treninzi su odlični, treneri jako dobro rade. Smatram da bih najviše volio da unaprijedim brzinu i snagu- dodao je Luka Perić, bokser bratunačkog Kuma.

Dvostrukog šampiona Bosne i Hercegovine, Vuka Mičića, već naredne sedmice očekuje Svjetsko omladinsko prvenstvo.

– Moj matični klub je Ratnik iz Istočnog Sarajeva. Sa Partizanom se pripremam za prvenstvo u Poljskoj. Dobre su pripreme za sada. Borim se u velter kategoriji, do 69 kilograma. Na Evropskom prvenstvu izgubio sam od Ukrajinca Jurija Zakarijeva i nadam se da ću ovaj put, ako se sretnem sa njim na Svjetskom prvenstvu, što bolje odraditi meč i pokazati da vrijedim – prokomentarisao je Vuk Mičić.

Cilj Partizana je da se vrati na staze uspjeha. U tome im pomaže stručnjak sa Kube, koja je jedna od vodećih svjetskih sila i sa 73 odličja druga po broju medalja na Olimpijskim igrama.

– Ja sam 15. decembra dobio poziv da preuzmem Partizan, tako da većinu boksera su preuzeli ostali klubovi. Većinu njih sam aktivirao ponovo, pošto većina nije boksovala i bila je na pauzi i vraćam ih u trenažni proces i pogon. Mi imamo plan i cilj da uđemo u plej-of. Od ovog kola mi moramo sve da pobedimo da bi bili u plej-ofu – istakao je Mane Marčeta, trener Partizana.

Došao sam u Srbiju prije nekoliko dana da prenesem znanje iz kubanske škole boksa. Ovih dana smo koncentrisani na pripremu boksera Partizana za borbe. Radimo na fizičkoj pripremi, kao i na tehnici i taktici – naglasio je kubanski trener Pedro Granado.

Nakon par decenija stagnacije boks na ovim prostorima ponovo doživljava procvat. Bokserski savezi Srbije i Republike Sepske rade mnogo na usavršavanju boksera i trenera i kreiranju potrebnih uslova za rad. Krajem osamdesetih boks je poslije fudbala bio najpopularniji sport u državi.

Piše: M.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *