Odličan otpor Bratunca Igokei

Još jedan nevjerovatno uzbudljiv meč za KK Bratunac TRB na gostovanju Igokei u Aleksandrovcu.
 
Pored žestokog otpora članu Aba lige, aktuelnom pobjedniku Kupa BiH, šestostrukom šampionu i sedmostrukom osvajaču Kupa, bratunačka ekipa je na kraju poražena. Bilo je 69:67 za domaćina.
 
Kod Bratunca najefikasniji je bio Vučićević sa 14 poena, Pantić je postigao 12, a Pilčević i Gajić, na povratničkom debiju, po 11. Gajić je imao nešto slabiji učinak u šutu, ali je izvanredno popunio ostale kolone i pokazao da će mnogo značiti ekipi: 9 skokova, 4 asistencije i isto toliko ukradenih lopti (indeks 17). U Igokei Von je ubacio 15 poena, a Kariniauskas i Kočić po 10. Rašad Von, nekada 17. pik na draftu biran od strane NBA franšize Milvoki Baks i igrač te franšize, kao i Orlando Medžika i Bruklin Netsa, postigao je 8 odlučujućih poena u završnici, a “ukrao“ je i ključnu loptu na 7 sekundi prije kraja meča.
Utakmicu su obilježile odlične odbrane sa obje strane. Obje ekipe su se mučile u šutu za 3 poena i šutu sa linije sloobdnih bacanja, dok je Bratunac TRB bio bolji u šutu za 2 poena, ali su domaći u skoku stekli ključnu prednost – 42:33, ofanzivni 13:7.
Ono što će najviše zabrinuti sve u bratunačkom klubu i simpatizere jeste povreda odličnog centra Mladena Pantića. On se uhvatio za koljeno poslije jednog duela u 3/4, izašao sa terena uz pomoć saigrača i nije se više vraćao na teren.
Bratunac je trenutno na skoru 2-3, dok je Igokea na skoru 4-1. Bratunački tim u narednom kolu gostuju šampionu Širokom, dok Igokea gostuje Slobodi u Tuzli.
Piše: M.V.