Odbojkašice ŽOK Bratunac: Ponosni smo na rezultat i doček sugrađana, Bratunac je mali grad velikih ljudi!

Kadetkinje ŽOK Bratunac

Kadetkinje ŽOK Bratunac osvojile su srebrnu medalju i vicešampionsku titulu na završnom turniru prvenstva Bosne i Hercegovine, koji je održan u Banja Luci. Bratunačke ,,zlatne djevojke“ su zauzele drugo mjesto u konkurenciji čak 120 klubova, koliko ih trenutno postoji. Tim povodom u radio programu smo ugostili Renatu Stjepanović, Tatjanu Brklju, Valentinu Matić, Jovanu Todić, Anicu Stojanović, Andreu Radović i njihovog trenera Radovana Petkovića.

Ova ekipa je prethodno, na domaćem terenu, osvojila srebro i u prvenstvu Republike Srpske, a djevojke su generacija 2004 i mlađe. Djeluje da je polufinale turnira u najvećem gradu Republike Srpske bilo prava rutina.

– Dugo smo zajedno, znamo se prilično dobro i to je veoma važno. Naredne godine očekujemo i u juniorskom uzrastu sličan rezultat. Biti drugi u Bosni i Hercegovini je veliki uspjeh. Sugrađani su nas iznenadili, doček je bio fenomenalan, vatromet, šampanjac, kasnije i kolo. Otišle smo u Banja Luku sa ogromnim motivom i odigrali sjajno prvi meč sa prvakom Federacije Maglajem. Izgubile smo finale od Inove, one su bile na domaćem terenu, a ja podsjećam da smo ih pobijedile na prvenstvu Republike Srpske. Djevojke iz Banja Luke su sjajne, nismo ni imale toliko vremena da se družimo u Bratuncu, jer se igralo više mečeva. Sam grad je prelijep. Ipak, kao i na svakom takmičenju, nismo imale mnogo slobodnog vremena. Znaju se pravila, kada je turnir uveče nam trener uzme telefone i moramo ranije na spavanje – kroz osmijeh je prokomentarisala Renata Stjepanović, kapiten tima.

– Mislim da smo posebno fokusirane bile u polufinalu. Kada prvi put igramo protiv nekog tima, koncentracija je uvijek na najvišem nivou. Utisci sa turnira su fenomenalni. U finalu je nedostajalo malo sreće i koncentracije, tako da je Inova bila malo bolja. Smatram da je turnir prvenstva Republike Srpske bio teži i jači turnir, kvalitetnije ekipe su učestvovale. Doček nas je oduševio i dalje sam pod utiskom. Zahvaljujemo se sugrađanima i načelniku Srđanu Rankiću, sigurno jedan od najljpših događaja za mene ikad. Znale smo u autobusu da će biti doček, ali ne i kako će izgledati. Za ovu sezonu ostaje žal što se nismo plasirale sa seniorskim timom u Prvu ligu Republike Srpske. Tu bih pohvalila tim Veleža, djevojke bez odbojkašica sa strane su zaslužile mjesto u tom rangu – nadovezala se Tatjana Brklja.

Jedinstvo je nešto što krasi ovaj sastav i generalno bratunački odbojkaški klub. Porodična atmosfera između igrača i trenera je nešto što se posebno ističe. Uspjeh je pomalo neočekivan i za same odbojkašice.

– Nakon Nevesinja smo odlučile da treneru kupimo jedan poklon i napišemo emotivnu poruku. Mi kažemo, da smo mogle da biramo trenera, ne bismo bolje izabrale. Što se tiče Banja Luke, utisci su nestvarni. Sve je savršeno, osvojile smo drugo mjesto od 120 timova, a što je još zanimljivije ovu ekipu nismo skoro uopšte uigravali. Bratunac je mali grad, ali grad velikih ljudi. To potvrđuje i doček, što se tiče sporta meni sigurno najljepši trenutak u životu. Evo i jutros čitamo portale i pohvale na istim, malo smo i nesvjesne šta smo uradile. Sada ćemo se malo odmoriti, pa od avgusta ponovo počinjemo sa pripremama. Smatram da ćemo i naredne godine imati dobar tim u kadetskom uzrastu – rekla je Valentina Matić.

– Do finalnog turnira Republike Srpske stigle smo vrlo lako. Uz dužno poštovanje, nismo imale ozbiljan meč. Savladale smo Radnik i, mislim, Sokolac, a Slavija se nije pojavila. Prije završnice prvenstva Republike Srpske, nakon treninga dan ranije, došla sam kući i rekla da ćemo biti četvrte od četiri ekipe. Drago mi je da nisam bila u pravu, tako da je ovaj rezultat zaista izvanredan. Da nam je neko rekao na početku sezonu da ćemo ovaj rezultat ostvariti, ne bismo vjerovale. Doček je bio sjajan, atmosfera u autobusu isto, posebno kako smo se približavale Bratuncu. Ovaj tim su činile: Tatjana Brklja, Renata Stjepanović, Andrea Radović, Sara Mlađenović, Tijana Blagojević, Anica Stojanović, Valentina Matić, Nikolina Miladinović, Nevena Mijatović, Dijana Vasić, Sara Jovanović, Marija Stevanović, Jovana Stevanović i ja (JovanaTodić), uz trenere Radovana Petkovića i Nenada Petrovića- zaključila je Jovana Todić.

Ovo je najveći uspjeh Ženskog odbojkaškog kluba Bratunac za 17 godina postojanja. U narednoj sezoni stremiće se još većim ,,visinama“ a posebno promociji u viši rang seniorske selekcije.

Piše: M.V.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *