Odbojkašice ŽOK Bratunac: Pokazali smo kvalitet, bićemo konkurentni i u Prvoj ligi

04.05.2022 Piše: urednik
ŽOK Bratunac-UPSMedia radio

Nakon velikog rezultata i plasmana u Prvu ligu Republike Srpske na radiju smo ugostili odbojkašice ŽOK Bratunac – Tatjanu Brklju, Renatu Stjepanović i Andreu Radović, kao i njihovog trenera Radovana Petkovića.

Bratunac je dominantno prošao kroz ovu drugoligašku sezonu, izgubivši samo četiri seta, a bez izgubljenog boda.

-Znale smo i na početku sezone da smo dosta jače od svih rivalki iz grupe. Na utakmicama smo potvrdile dobar rad i zasluženo osvojile pehar. Očekujemo da i u Prvoj ligi budemo konkurentne, jer smo protiv nekih od ovih ekipa, kao što su Velež i Drina, igrali u mlađim kategorijama- rekla je Renata Stjepanović, tehničar bratunačkog tima.

-Određena trema uvijek postoji, ali smo otišle u Doboj sa mnogo samopouzdanja i odigrale dobar turnir. Očekivale smo da ostvarimo ovaj rezultat i drago nam je što smo prva ekipa Bratunca kojoj je to pošlo za rukom. Uspjeh smo proslavile zajednički, prvo u Doboju, a kasnije i kada smo se vratile u Bratunac- prokomentarisala je Tatjana Brklja, najbolji igrač Druge lige Republike Srpske za sezonu 2021/2022.

Tekuća sezona je istorijska za Ženski odbojkaški klub Bratunac.

-Mislim da nijedan klub u Bosni i Hercegovini, osim nas, nema pet završnih turnira ove sezone. Naše pionirke su već šampionke Republike Srpske, kadetkinje drugu godinu uzastopno vicešampionke, tako da će oba tima igrati na finalnim turnirima Bosne i Hercegovine. Seniorska ekipa je pobijedila na završnom turniru Druge lige, čemu smo sve podredili. Nije lako kada sve na čemu si radio stane u jedan dan, ali ove godine smo pokazali da zaslužujemo prvoligaško mjesto- pojasnio je Radovan Petković, trener ŽOK Bratunac.

Seniorski tim je završio obaveze za ovu takmičarsku godinu, kadetkinje očekuje ,,fajnal-for'' Bosne i Hercegovine u drugoj polovini maja, dok će pionirke isti turnir igrati u Bratuncu početkom juna.

Piše: M.V.