Odbojkašice Bratunca za UPSMedia radio: Nismo i dalje svjesne veličine uspjeha

ŽOK Bratunac – kadetkinje

Danas smo u Temi dana našeg radija ugostili odbojkašice ŽOK Bratunac Tatjanu Brklju, Andreu Radović i Jovanu Todić, kao i njihovog trenera Radovana Petkovića. Kadetska selekcija ovog kluba juče je postala vicešampion Republike Srpske na veoma kvalitetnom ,,fajnal foru“ koji je održan u Bratuncu. Na taj način obezbjeđen je i finalni turnir četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini. Odbojkašice i trenere sutra će na prijemu ugostiti načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić. Treba istaći da seniorsku ekipu tek očekuje baraž za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske, što je prioritet za klub, a i pionirke se bore za završni turnir.

Tatjanin doprinos u napadu, Andreini sjajni servisi, Jovanina borbenost i prijem, samo su dio onoga što smo od kompletne ekipe mogli da vidimo u prethodna dva dana. Sva tri prvoplasirana tima su upisala po 2 pobjede i poraz, što govori koliko je takmičenje bilo izjednačeno.

– Utisci se polako sležu. Zadovoljne smo kako smo odigrale, malo sreće je nedostajalo da budemo prve. Turnir je bio naporan, igrali smo u dva dana tri meča. Želim da se zahvalim publici, zaista su nam mnogo značili. Imala sam malu povredu, na svu sreću nije ništa strašno. Očekujem da i na seniorskom turniru dobro odigramo i izborimo Prvu ligu, a ja ću i naredne godine nastupati u kadetskoj kategoriji – rekla je Tatjana Brklja, primač servisa ŽOK Bratunac.

– Kada sam išla na servis i vidjela kolika je podrška sa tribina, to mi je ulivalo dodatnu snagu za sve serije koje sam, zajedno sa saigračicama, pravila. Protiv Inove je atmosfera bila posebno dobra. Možda je glavni razlog jedinog poraza od Drine bio što je tada bilo nešto manje publike. Utisci sa turnira su odlični. Ja ću biti u kadetskoj selekciji i naredne sezone – dodala je Andrea Radović, korektorka Bratunca.

– Mislim da i dalje nismo svjesne kakav rezultat smo postigle. Prva smo generacija našeg kluba kojoj je to pošlo za rukom. Dosta nas će u ovom uzrastu igrati i naredne godine. Raspored je bio takav da smo imale malo vremena da se družimo sa odbojkašicama iz drugih timova, ali dobro znamo djevojke koje igraju za Drinu, pa i za Velež odranije. Smatram da bi za nas bolje bilo da smo duel sa Drinom igrale odmah nakon Veleža, jer smo se malo ,,ohladile“ čekajući da se završi naredni meč. Zahvaljujemo se publici na podršci- nadovezala se Jovana Todić, libero bratunačke ekipe.

Mnogo energije je potrošeno, a glavni izazov tek slijedi.

– Ja sam i danas potpuno iscjeđen, zaista smo mnogo energije uložili, posebno odbojkašice. Malo koncentracije, možda i neke sudijske odluke, u trećem setu susreta sa Inovom su nas koštale titule. Dovoljno je vidjeti ko je bio na ovom turniru, to su ekipe koje su višestruki šampioni Republike Srpske u raznim uzrastima, šampioni Bosne i Hercegovine. Po svim tvrdnjama koje smo čuli, ovo je najbolji kadetski turnir koji je održan. Moram reći da je nama seniorski tim prioritet, tako da ovu selekciju skoro da i nismo uigravali. Čak smo i juniorke ,,žrtvovali“ na neki način, jer zaista ne znam kako bismo to sve odigrali. Što se tiče seniorki prva borba je za organizaciju finalnog turnira, gdje smo, takođe, konkurisali, a po najavama i preostala dva kluba su učinili isto. Dvije od tri ekipe će u viši rang. Zahvaljujem se načelniku Srđanu Rankiću i Opštini što su nam pružili podršku. Zahvaljujem se i publici zbog čijeg glasnog navijanja sada nemam glasa, jer sam pokušavao da ih nadglasam – kroz smijeh je zaključio trener Radovan Petković.

Istorijski uspjeh za Bratunac postigle su: Renata Stjepanović (kapiten), Tatjana Brklja, Tijana Blagojević, Andrea Radović, Jovana Todić, Sara Mlađenović, Anica Stojanović, Nikolina Miladinović, Valentina Matić, Jovana Stevanović, Marija Stevanović, Sara Jovanović, treneri Radovan Petković i Nenad Petrović.

Piše: M.V.