Obilježen Dan opštine Vlasenica

Dan opštine Vlasenica obilježen je danas liturgijom u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, polaganjem vijenaca na vojničkom groblju i svečanom sjednicom u vlaseničkom Domu kulture.

Povodom slave opštine, načelnik je svim stanovnicima uputio čestitke i naglasio je da će sljedeće godine na ovaj dan o Vlasenici i njenom razvoju imati još dosta da se kaže.

„Želim da čestitam Dan opštine Vlasenica svim građanima opštine, dan koji mi obilježavamo i slavimo i koji ćemo obilježavati i narednih godina. Ovo je dan kada rezimiramo rezultate prethodne godine, a rezultata ima“, istakao je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Kako je istakao načelnik, najvažnije je da je Vlasenica postala privlačno mjesto za investiranje.

„Stvorili smo dobre uslove i preduslove da ko god želi koliko sutra može da dođe da gradi svoje proizvodne pogone ovdje u Vlasenici, a već su naši prijatelji iz Rusije počeli da grade pogone, imamo najavljene kompanije iz Njemačke, Austrije, Slovenije, u fazi je izgradnja studentsko-đačkog doma, policijske stanice, a tokom godine završili smo dosta značajnih projekata“, rekao je Kraljević.

Osim početka radova na skijalištu na Igrištima, načelnik je najavio i druge projekte u Vlasenici.

„Ove godine ćemo graditi kružnu raskrsnicu u našem gradu, radiće se jedan veliki tržni centar, završavamo radove na vrtiću. Osim obdaništa, imamo radove i na uređenju osnovne škole, radimo na uređenju gradskih ulica, imamo puno toga da radimo, najbitnije je da ćemo sve snage usmjeriti na privredni razvoj, zato smo i završili četiri poslovne zone, rešili smo pitanje infrastrukture u tim zonama, i već su tri proizvodna pogona iz Rusije počela sa radovima“, dodao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kralejvić.

Na svečanoj sjednici potpisana je i povelja o bratimljenju opštine Vlasenica sa opštinom Grosuplje u Sloveniji.

„Meni je drago što sam danas tu i što smo otpočeli dobre prijateljske odnose. Naša saradnja biće usmjerena na projekte iz kulture, turizma, investicija, sporta, privrede, a Vlasenica sa našom opštinom može aplicirati pri nekim fondovima Evropske unije“, izjavio je dr Petar Verlič, župan opštine Grosuplje.

Jedno od priznanja, „Grb opštine“, dodijeljeno je Vladimiru Kuvalji, direktoru biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“.

„Ovo je veliko iznenađenje za mene, prije svega što mi je opština Vlasenica dala jedno takvo priznanje, nisam siguran da ga zaslužujem, ali ću se svakako potruditi da opravdam ovo priznanje. Velika mi je čast što sam danas tu“, rekao je Vladimir Kuvanja.

Isto priznanje dodijeljeno je i Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Vlasenica za izuzetne rezultate tokom prethodne godine.

„Zasigurno da nam je ovo danas jedan od najdražih dana, Osnovna škola je dobitnik brojnih priznanja, nagrada, osvojenih takmičenja, i zasigurno zaslužuje ovakvu nagradu, mislim da svi možemo biti ponosni na ovo priznanje“, rekla je Danka Kezunović, direktorica OŠ „Vuk Karadžić“.

Povodom obilježavanja Dana opštine Vlasenica, dodijeljene su nagrade i priznanja privrednicima, istaknutim pojedincima, preduzećima, institucijama, učenicima i studentima, kao i sportistima koji su donosili mnogobrojna priznanja u Vlasenicu i koji su doprinijeli jačanju ugleda opštine Vlasenica, a najveće priznanje “Zlatni Grb Opštine Vlasenica“ dodijeljeno je predsjednici RS Željki Cvijanović.