Obilježen Dan opštine Srebrenica

Danas je svečanom sjednicom u Domu kulture obilježen Dan opštine Srebrenica. Sjednici su, između ostalih, prisustvovali i ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, Petar Đokić ministar industrije, rudarstva i energetike Republike Srpske, kao i načelnici susjednih opština. Zahvalnice su uručene uspješnim pojedincima, preduzećima i sportistima.

Najviše priznanje-plaketu sa zlatnim grbom Srebrenice dobilo je Ministarstvo šumarstva, vodoprivrede i poljoprivrede. Vladi Kantona Sarajevo uručena je plaketa sa srebrnim grbom, dok je plaketu sa bronzanim grbom dobio tim hemijske sekcije „ Parfemdzije“ iz SŠC „ Srebrenica“. Dvanaestoro djece iz Kuće dobrih tonova dobilo je zahvalnice, kao i najbolji osnovci iz „ Prve osnovne škole Srebrenica“. Zahvalnice su takođe uručene i najuspješnijim učenicima SŠC „ Srebrenica“.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas je iskoristio priliku da najavi otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici. Ove godine će biti otvoreno pedeset novih radnih mjesta u Fabrici za pocinčavanje i u fabrici „ AS drvo“.

„Sa ponosom mogu da kažem da smo i ove godine bili uspješni kao i prethodnih godina, da svake godine imamo praksu da otvaramo po jedan proizvodni pogon, a ove godine otvaramo čak tri privredna subjekta, koji će biti prezentovani, a to sve zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, koja je donirala sredstva.“, izjavio je na Grujičić.

Petar Đokić ministar industrije, rudarstva i energetike Republike Srpske, podsjetio je prisutne na značaj tolerancije i razumijevanja koji su ključni za suživot u Srebrenici. On je iznio da je stav Republike Srbije i Vlade Republike Srpske da treba pružiti punu podršku zajedničkom životu.

„Podstičemo i pomažemo suživot, razumijevanje, toleranciju i saradnju kroz aktivan dijalog svih.“, rekao je Đokić na današnjoj sjednici.

Opštini Srebrenica praznik je čestitao i ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, a obavijestio je prisutne i o donacijama Srebrenici.

„Ponosan sam na odluku predsjednika Srbije da se opštini Srebrenica dodjeli pomoć od 5 miliona evra i da se ne pita kome ta pomoć ide – ni Srbima, ni Bošnjacima već samo građanima Srebrenice.“, istakao je Vulin.

Piše: M. U.