Obavještenje iz službe Civilne zaštite Opštine Srebrenica

UVAŽENI,

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE OPŠTINE SREBRENICA OBAVJEŠTAVA STANOVNIŠTVO NA PODRUČJU OPŠTINE SREBRENICA DA JE HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD REPUBLIKE SRPSKE IZDAO UPOZORENJE-RANU NAJAVU OBILNIJIH KIŠNIH PADAVINA I LOKALNIH NEPOGODA PRAĆENIH POJAČANIM VJETROM.

U SKLADU SA UPOZORENJEM-RANOM NAJAVOM GRMLJAVINSKIH PROCESA I LOKALNIH NEPOGODA IZDATIM OD STRANE HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA REPUBLIKE SRPSKE U TOKU DANAŠNJEG DANA (31.08.2020.GODINE) NAŠE PODRUČJE BIT ĆE POD UTICAJEM FRONTA SA ZAPADA UZ POJAVU KIŠE, PLJUSKOVA I GRMLJAVINE, A POSTOJAĆE USLOVI I ZA LOKALNE NEPOGODE PRAĆENE POJAČANIM VJETROM.

OBILNIJE PADAVINE OČEKUJU SE U KRAJINI. TOKOM DANAŠNJEG DANA (31.08.2020.GODINE) PA DO NOĆI SA 01.09.2020.GODINE, OČEKUJE SE OBILNIJA KOLIČINA PADAVINA U KRAJINI OD 20 l/m2 do 40 l/m2 , A POSEBNO NA SAMOM SJEVEROZAPADU REPUBLIKE SRPSKE, GDJE LOKALNO MOŽE PASTI I DO 50 l/m2 . U CENTRALNIM KRAJEVIMA REPUBLIKE SRPSKE OČEKUJE SE IZMEĐU 10 l/m2 DO 25 l/m2 , DOK SE NA ISTOKU I JUGU OČEKUJE NEZNATNA KOLIČINA PADAVINA.

U SKLADU SA UPOZORENJEM REPUBLIČKOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA REPUBLIKE SRPSKE, OBAVJEŠTAVAMO STANOVNIŠTVO I PRAVNA LICA U BLIZINI LOKALNIH VODOTOKA KRIŽEVICE, JADRA, BLJEČEVSKE, SAŠKE, POTOČARSKE RIJEKE I OSTALIH MANJIH VODOTOKA NA PODRUČJU NAŠE LOKALNE ZAJEDNICE KOJI SU BUJIČNOG KARAKTERA, DA BLAGOVREMENO SKLONI I ZAŠTITI MATERIJALNA DOBRA KAKO ISTA NEBI BILA ZAPLAVLJENA.

TAKOĐER, OBAVJEŠTAVAMO LOKALNO STANOVNIŠTVO DA BLAGOVREMENO SKLONI I ZAŠTITI MATERIJALNA DOBRA KAKO ISTA NEBI BILA OŠTEĆENA USLJED PROGNOZIRANIH POJAČANIH UDARA VJETRA.

S POŠTOVANJEM.

Obrađivač: Hasudin Mustafić, Sam.str.saradnik za poslove civilne zaštite

Načelnik odjeljenja

Bego Bektić