OBAVJEŠTENJE

SrebrenicaUVAŽENI,

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE OPŠTINE SREBRENICA OBAVJEŠTAVA STANOVNIŠTVO NA PODRUČJU OPŠTINE SREBRENICA DA JE HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD REPUBLIKE SRPSKE IZDAO VREMENSKU PROGNOZU UZ NAJAVU SNIJEŽNIH PADAVINA ZA VREMENSKI PERIOD OD 25.12.2020.GODINE (PETAK) DO 27.12.2020.GODINE (NEDJELJA).

U SKLADU SA VREMENSKOM PROGNOZOM I NAJAVOM SNIJEŽNIH PADAVINA IZDATOM OD STRANE HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA REPUBLIKE SRPSKE ZA VREMENSKI PERIOD OD 25.12.2020.GODINE (PETAK) DO 27.12.2020.GODINE (NEDJELJA), OČEKUJU SE SLJEDEĆE VREMENSKE PRILIKE:

1. PETAK:25.12.2020.GODINE

UJUTRO I TOKOM DANA OBLAČNO VRIJEME, SA SLABOM DO UMJERENOM KIŠOM, PONEGDJE PLJUSAK. KIŠA ĆE TOKOM DANA PREĆI U SUSNJEŽICU I SNIJEG, PRVO U VIŠIM PREDJELIMA I NA PLANINAMA, A ZATIM I U NIŽIM PREDJELIMA. TOKOM DANA UGLAVNOM SA KIŠOM U VEĆINI PREDJELA, UZ ZAHLAĐENJE KIŠA ĆE KASNO UVEČE I TOKOM NOĆI PREĆI U SUSNJEŽICU I SNIJEG PRVO NA PLANINAMA NA ZAPADU I JUGOZAPADU, A POTOM I U NIŽIM PREDJELIMA NA SJEVEROZAPADU, CENTRALNIM PREDJELIMA I NA ISTOKU. NA KRAJNJEM JUGU UZ UMJERENU KIŠU. FORMIRANJE MANJEG SNIJEŽNOG POKRIVAČA UGLAVNOM NA PLANINAMA ZAPADA I JUGOZAPADA. VJETAR UMJEREN, LOKALNO I POJAČAN, PRETEŽNO JUŽNIH SMJEROVA, UVEČE SLAB DO UMJEREN SJEVERNI. NAJVIŠA DNEVNA TEMPERATURA VAZDUHA OD 7°C DO 12°C, LOKALNO NA JUGU I DO 14°C, NA PLANINAMA OD 4°C, TOKOM DANA U POSTEPENOM PADU.

2. SUBOTA:26.12.2020.GODINE

TOKOM NOĆI I JUTRA OBLAČNO VRIJEME SA PADAVINAMA, UVEČE SNANJENJE INTENZITETA PADAVINA KOJE ĆE SE PONEGDJE ZADRŽATI I TOKOM NOĆI NA 27.12.2020.GODINE (NEDJELJA). TOKOM NOĆI I JUTRA OBLAČNO SA PADAVINAMA, NA KRAJNJEM JUGU I SJEVEROISTOKU SA KIŠOM, A U VEĆINI PREDJELA ĆE PADATI SUSNJEŽICA I SNIJEG. TOKOM DANA I DALJE SA SNIJEGOM U VEĆINI PREDJELA, NA JUGU SA KIŠOM. UVEČE SNANJENJE INTENZITETA PADAVINA KOJE ĆE SE PONEGDJE ZADRŽATI I TOKOM NOĆI NA 27.12.2020.GODINE (NEDJELJA). VJETAR SLAB DO UMJEREN SJEVERNI, NA JUGU SLABA BURA. MINIMALNA JUTARNJA TEMPERATURA VAZDUHA OD -1°C DO 3°C, U PLANINAMA OKO -4°C. DNEVNA TEMPERATURA VAZDUHA OD 0°C DO 5°C, NA JUGU DO 7°C, NA PLANINAMA DO 2°C.

3. NEDJELJA:27.12.2020.GODINE

UJUTRO I DALJE OBLAČNO UZ SLABE PADAVINE, NA PLANINAMA I U VIŠIM PREDJELIMA UZ PROVEJAVANJE SUSNJEŽICE I SNIJEGA. SUSNJEŽICA ĆE PREĆI U KRATKOTRAJNU LEDENU KIŠU U VIŠIM KRAJEVIMA NA JUGU I ISTOKU. DO KRAJA DANA POSTEPENO SMENJENJE INTENZITETA, A POTOM I PRESTANAK PADAVINA

U SJEVERNIM PREDJELIMA, U OSTALIM PREDJELIMA I DALJE UZ SLABE PADAVINE. MINIMALNA JUTARNJA TEMPERATURA VAZDUHA OD -4°C DO 1°C, U PLANINAMA OKO -6°C. DNEVNA TEMPERATURA VAZDUHA OD -1°C DO 3°C, NA JUGU DO 7°C, NA PLANINAMA OD -3°C.

S POŠTOVANJEM.

Obrađivač: Hasudin Mustafić, Sam.str.saradnik za poslove civilne zaštite

Načelnik odjeljenja

Bego Bektić