Novogodišnji „Omladinski program“ sa članovima Kung Fu Ving Tsun kluba Srebrenica

U novogodišnjem izdanju „Omladinskog programa“ danas smo ugostili članove Kung Fu kluba Srebrenica: Naidu Osmanović, Armina Husejnovića, kao i njihovog trenera Isaka Džanića i člana pomoćnog osoblja Adnana Husejnovića. Razgovarali smo o nedavno održanom prvenstvu BiH u Srebrenici, rezultatima u 2019. godini, te planovima za 2020. godinu.

„Prvenstvo je prošlo dobro, devet klubova iz cijele BiH je učestvovlalo na prvenstvu, bili su klubovi iz Banjaluke, Tuzle, Mostara, Srebrenika, Gradačca, bilo je dobro takmičenje, bilo je dosta borbi, kvalitetno takmičenje. Nijedan sudija nije bio iz grada kao što je bio takmičar, jer sam htio da bude pošteno i stvarno je tako bilo, nije bilo incidenata, ostavarili smo dobre rezultate, drugo mjesto za kloub i moram biti zadovoljan“, utisci su trenera Džanića sa državnog prvenstva.

Naidu i Armina pitali smo jesu li zadovoljni, kako posljednjim takmičenjem tako i cijelom takmičarskom godinom.

„Bilo je dobro, upoznao sam dosta novih drugara. Borio sam se u borbama, takmičio sam se u formama, osvojio sam jedno zlato iz borbe, drugo zlato sam osvojio iz forme, i na kraju je dobro prošlo, zadovoljan sam, proglasili su me dobrim takmičarem. Ove godine sam ukupno osvojio 14 zlatnih medalja i tri srebrne, dobro je prošlo i zadovoljan sam svojim takmičenjem, a moje omiljeno takmičenje je ovo državno prvenstvo u Srebrenici i takmičenje u Beogradu“, rekao nam je Armin.

„Osvojila sam dva zlata – iz forme i iz borbe, zadovoljna sam. Ove godine sam osvojila ukupno 19 medalja, od kojih je 18 zlatnih i jedna srebrna, godina je bila za mene vrlo uspješna. Omiljena mi je medalja iz Gradačca“, otkrila nam je Naida.

„Ove godine smo učestvovali na devet takmičenja, dva smo organizovali mi i na sedam smo išli van Srebrenice, išli smo u Makedoniju, Srbiju, po Bosni, trebalo je i dalje da idemo, ali nismo finansijski mogli sve postići. Na devet takmičenja osvojili smo 181 medalju, od toga 129 zlatnih, 44 srebrne i osam bronzanih, klupski smo osvojili četiri pehara, tri naša takmičara proglašena su za najbolje – Naida Osmanović proglašena je za najbolju kadetkinju, Adnela Bitinović za pionirku i Ajla Husejnović za najbolju pionirku na zadnjem takmičenju u Beogradu, iako joj je to bila prva borba. Godina je prošla najbolje od ove tri koliko se takmičimo, prezadovoljan sam zbog ove naše djece, naše omladine, jednostavno, kvalitet se uvijek pokaže , uvijek kažem, mogu drugi imati sve uslove, mi u naših 29-30 kvadrata pravimo profesionalce, pravimo sportiste, uzor ostalima“, rekao je Isak Džanić.

Što se tiče planova za narednu godinu, Džanić je rekao:

„Nadam se da ćemo sljedeće godine još veće rezultate ostvariti, da ćemo na više takmičenja otići. Prvo takmičenje nas očekuje u februaru u Somboru, zatim idemo na Memorijalni turnir u Brčkom, nakon Brčkog idemo na otvoreno prvenstvo Srbije za kadete i pionire, i sa tim krećemo sa sezonom. Nadam se da ćemo ove godine preći cifru od devet takmičenja, pa i da da odemo dalje, na neko evropsko ili balkansko prvenstvo“, rekao je Isak Džanić.

I roditelji su zadovoljni radom kluba i trenera.

„Pa ja sam zahvalan na svemu što imamo, odskočili smo baš za kratko vrijeme. Zalažem se prvo za svoju djecu, pa za svu djecu u klubu i na kraju za sam klub jer bez nas ne može uspijevati ni klub. Bilo bi dobro da ima još više onih koji nas podržavaju, i roditelja i ostalih, još bi više napredovali, jer ako se ne zalažemo svi, ne može pojedinac ništa izmijeniti. Idemo još jače, još više, a ja sam svojom djecom Ajlom i Arminom veoma zadovoljan“, rekao je Adnan Husejnović, član pomoćnog osoblja kluba i roditelj dva člana kluba.

Naši gosti su na kraju razgovora svim našim pratiocima poželjeli srećni u uspješnu 2020. godinu.