Novi potpis u KK Bratunac – ugovor produžio i Pilčević

Pouzdani plejmejker Radenko Pilčević (188, 33) igraće za KK Bratunac TRB i u narednoj sezoni. To je drugi potpis u bratunačkoj ekipi, nakon što je prije par dana ugovor produžio krilni centar Dejan Ćup. Oba košarkaša bili su dio okosnice tima u prošloj sezoni i njihov ostanak je veoma značajan za ambicije Bratunca u predstojećoj sezoni.

Pilčević je uspješno dirigovao igrom tokom sezone 2019/2020, bio je prvi asistent tima i treći u cijeloj Ligi 12, sa prosječno 6,2 dodavanja po utakmici. Pored toga, bilježio je prosječno 12 poena, uz odličnu realizaciju šuta za 3 poena – 42%.

Tokom karijere Pilčević je stekao bogato iskustvo igrajući za veliki broj klubova: Borac iz Čačka, Crnokosu iz Kosjerića, kragujevački Radnički, Vršac, njemačke ekipe Miteldojčer, Gisen, Jenu, rumunski Temišvar, Pitešti i Krajovu, Solnok u Mađarskoj, Feni industriz, Slaviju iz Košica u Slovačkoj, Teodo iz Tivta. Prošlog ljeta u ekipu Bratunca stigao je iz Lovćena, člana ABA 2 lige.

Bratunac TRB je prošlu sezonu završio sa skorom 10-10 na poziciji broj 5, a zbog epidemije u sezoni 2020/2021 Liga BiH biće sastavljena od 14 ekipa.

Piše: M.V.