Novi potpis u KK Bratunac – stigao Tadić

Nikola Tadić (206, 1988), krilni centar, koji može da odgovori zahtjevima i na poziciji centra, novo je pojačanje KK Bratunac TRB.

U bratunački tim dolazi iz Gruzije, gdje je nastupao za Rustavi i prosječno bilježio 11,14 poena i 7,3 skokova po utakmici. Prije toga, tri godine je proveo u Portugalu, igrajući sezonu za Iliabum i dvije za Vitoriju iz Gimaraeša. U sve tri sezone je prosječno upisivao dvocifren broj poena (13,97, 12,63 i 11,67). Takođe, u sezoni 2013/2014 nastupao je za još jedan portugalski klub – Barselos. U Srbiji je bio član kraljevačke Sloge i Napredak Rubina iz Kruševca, kao i ekipe OKK Šabac, dok je jedan period proveo i u Danskoj.

Ovog lijevorukog košarkaša odlikuje dobar šut za tri poena. Prosjeci u Portugalu su mu konstantno bili iznad 36,5%, dok ih je malo oborio u Gruziji – 31,5%, ali na većem broju pokušaja i pogodaka. Tadić će Bratuncu donijeti dodatnu širinu u napadu kao “streč“ četvorka, koja može da razvuče odbranu i onemogući pomaganje sa njega, što će otvoriti dodatni prostor saigračima.

Ovo je peti potpis za Bratunac TRB, poslije Ćupa, Pilčevića, Danilovića i Rikala. Očekuje se dolazak još nekoliko igrača, koji će zatvoriti “roster“ za predstojeću sezonu.

Foto: vitoriasc.pt

Piše: M.V.