Novi izazovi pred selekcijama ŽOK Bratunac

ŽOK Bratunac – grb

Radovan Petković i Nenad Petrović, treneri u ŽOK Bratunac bili su gosti našeg radio programa. Sa njima smo razgovarali o početku sezone u seniorskoj i pionirskoj kategoriji, kao i o očekivanjima u preostalom dijelu takmičenja.

Seniorska ekipa nastupa u Drugoj ligi Republike Srpske, sa najvišim ambicijama, a ove godine je urađeno prekomponovanje grupa.

– Trenutno smo u grupi sa ekipama iz: Prnjavora, Doboja, Dervente, Modriče i Obudovca. Mi smo jedini sa ovog istočnog dijela u toj grupi i to je otežavajuća okolnost, kako zbog dalekih putovanja, tako i zbog toga što o ovim ekipama ne znamo dovoljno. Na osnovu saradnje sa kolegama dobijamo informacije o tim timovima. U prvom kolu igrali smo u Doboju, sa ekipom koja je po svim procjenama favorit uz nas i Borac iz Banja Luke za plasman u Prvu ligu. Bila je vrlo nervozna utakmica i uz nedostatak sportske sreće i možda neke sudijske odluke izgubili smo u pet setova. Međutim, znate da se dijele bodovi ako se ode u peti set, tako da pobjednik dobija 2, a poraženi bod. Ovaj bod nam je vrlo bitan, jer ćemo u drugom dijelu sezone dočekati ekipu iz Doboja i nadamo se pobjedom doći do prvog mjesta. U drugom kolu savladali smo Derventu, ekipu koja je iskusnija od nas. Očekuje nas gostovanje Crvenoj Zvijezdi iz Obudovca. Radi se o našim sportskim prijateljima, tako da ćemo pored takmičarskog odigrati i jedan meč u kojem će nastupiti odbojkašice koje malo manje igraju. Sama konkurencija u Drugoj ligi je izuzetno jaka, a dovoljno je da pogledate da je Libero, ekipa koja je prošle sezone bila sa nama u borbi za prvo mjesto do posljednjeg poena, sada u vrhu Prve lige Republike Srpske sa 3 pobjede iz 4 meča. Želim da istaknem da zbog trenutne epidemiološke situacije nema publike, ali mi ćemo svaki naš meč emitovati uživo na našoj fejsbuk stranici – rekao je Radovan Petković.

Pionirska selekcija želi da ponovi odlične rezultate iz prethodne sezone.

– Prošle sezone osvojili smo treće mjesto u Republici Srpskoj. Sada smo u grupi sa dvije ekipe iz Bijeljine (Libero i Radnik), potom sa Rudarom iz Ugljevika, kao i sa ekipom NET iz Vlasenice. U prvom kolu smo poraženi od Libera, bilo je tijesno. Oni važe za najjači tim u grupi, nemaju poraz za sada. U drugom meču smo savladali Rudar, a zatim i Radnik. Za predstojeći vikend je bio planiran meč sa ekipom NET iz Vlasenice, ali oni imaju problema sa bolešću igračica, tako da neće doći. Narednog vikenda očekuje nas veliki derbi sa Liberom. Oni su izuzetno dobra ekipa, biće to težak meč, ali ići ćemo da pobijedimo i da se revanširamo. Mi se pripremamo igrajući sa komšijama iz Ljubovije i našim seniorkama. Treba napomenuti da prve dvije ekipe idu dalje, tako da i u slučaju poraza možemo proći dalje, ako sve ostalo bude po planu. Mislim da oba tima imaju podjednake šanse da idu sa prve pozicije – istakao je Nenad Petrović.

Piše: M.V.