Novi ambasador SAD-a u prvoj zvaničnoj posjeti opštini Srebrenica

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Erik Nelson boravio je danas u posjeti opštini Srebrenica, gdje je posjetio Memorijalni centar Potočari i sastao se sa rukovodstvom ove opštine.

„Srebrenica ima jednu bolnu i tragičnu istoriju koja se ne smije zaboraviti i svi treba da učimo iz nje. Srebrenica zaslužuje bolju budućnosti, a pomoć SAD-a i Srebrenici i BiH će ići u smjeru pomirenja i većeg prosperiteta“, izjavio je danas u Srebrencii Erik Nelson, ambasador SAD-a u BiH.

„Pričale smo u sudstvu, tužilaštvu i zamolile smo ambasadora da ubrza identifikaciju naših nestalih, jer majke umiru, ne dočekaju da ukopaju svoje najmilije, to nam je najbitnije“, rekla je Fadila Efendić, predsjednica Udruženja „Majke Srebrenice“.

Nakon sastanka u Potočarima, ambasador je održao sastanak i sa predstavnicima Opštine Srebrenica, gdje su mu predočeni projekti planirani za budućnost, za koje podrška Ambasade, kako je rečeno, neće izostati.

„Biće u budućnosti mnogo više susreta kada ćemo moći konkretno da tražimo pdoršku, oni su rekli da će svaki projekat koji ide ka pomirenju i zajedničkom životu podržati“, kazao je načelnik opštine Mladen Grujičić.

Ovo je bila prva zvanična posjeta ambasadora Nelsona Srebrenici, a ambasador je posjetio i firmu „Ekonomik Grup“.