Nove mjere: Zaključci sa drugog sastanka kriznog štaba opštine Bratunac održanog 17.3.2020.

Krizni štab opštine Bratunac održao je danas drugi prošireni sastanak na kom su prisustvovali i predstavnici javnih preduzeća i institucija. U odnosu na juče, već danas donete su nove mjere.
Predviđeno je potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata, kafića i kladionica u Bratuncu, dok je za ugostiteljske objekte čija je osnovna djelatnost spremanje hrane, dozvoljen je rad do 18 časova i isporuka hrane. Dezinfekcija se vrši, trenutno se koristi hlor za čišćenje ulica dok ne stignu druga sredstva. Načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović, istakao je da će svi građani biti informisani o sastancima kriznog štaba koji će se održavati svaki radni dan u 10 časova. Oni koji nemaju pristup internetu biće obavješteni putem plakata koji će biti postavljeni na vidnim mjestima u našoj opštini.
Od Aleksandra Vasića, direktora JZU Dom zdravlja Bratunac, dobili smo informaciju da je 43 osobe pod nadzorom i da su to u većini slučajeva lica koja su stigla ili iz Srbije ili iz područja zahvaćenih korona virusom. Te osobe su u kućnoj izolaciji i obavezne su da se ljekaru javljaju svaki dan.
U opštini Bratunac nema zaraženih korona virusom.