Nenad Petrović: ,,Uspješna godina za nas“

ŽOK Bratunac

Nastavljamo retrospektivu 2020. godine sa lokalnim sportskim klubovima. Danas smo u Temi dana našeg radija ugostili profesora Nenada Petrovića, trenera u ŽOK Bratunac. Razgovarali smo o rezultatima u ovoj godini i planovima za narednu.

Seniorska ekipa je trenutno druga u svojoj grupi Druge lige Republike Srpske sa 13 bodova, koliko ima i lider, dok su pionirke prošle u drugu fazu prvenstva Republike Srpske.

– Godina jeste uspješna. Samo da podsjetim da nam je nedostajao jedan set u seniorskoj konkurenciji da uđemo u borbu za plasman u Prvu ligu Republike Srpske. Libero je nas pobijedio 3:1, a mi njih 3:2, na kraju su oni bili ispred. Sada su prvoligaši i jako dobro stoje, a mi smo bili veoma blizu sa njima. Slično je i ove godine, borimo se sa ekipom Panter iz Doboja. Od njih smo jedino poraženi do sada sa 3:2, a smatram da smo u maloj prednosti jer ih čekamo na domaćem terenu u drugoj polusezoni. Sa seniorkama Radovan Petković radi vrlo dobro. Što se tiče pionirske ekipe, prethodne sezone osvojili smo treće mjesto u Republici Srpskoj, dobili smo pehar i medalje. Ove sezone smo prošli u drugu fazu i čekamo rivale. Ne znamo da li će nas spojiti sa ekipama iz sarajevsko-romanijske regije ili sa nekim drugim. U toj regiji je ekipa sa Pala, koja nije izgubila set, ali mi se ne plašimo nikoga. Iz druge faze samo prva ekipa će se plasirati među četiri najbolje. Već za vikend startuju kadetkinje, jer ih očekuje duel sa timom iz Sokoca. Pobjednik ovog meča ide na boljeg iz utakmice ekipa iz Bijeljine i Ugljevika. Juniorke će takmičenje započeti u februaru. Nećemo imati pauzu sa treninzima, samo smo malo smanjili intenzitet. Nakon Božića odradićemo mini-pripreme da bismo spremni dočekali nastavak sezone – rekao je profesor Petrović.

Nadamo se da će se epidemiološka situacija poboljšati i da ćemo u drugom dijelu sezone moći da posmatramo utakmice bratunačkih odbojkašica uživo sa tribina.

Piše: M.V.