Nenad Petrović i pionirke ŽOK Bratunac gosti UPSRadija

ŽOK Bratunac

Profesor Nenad Petrović trener pionirske selekcije ŽOK Bratunac i odbojkašice Sara Simić, Jovana Stevanović i Sara Jovanović gostovali su u današnjem izdanju naše radio emisije Dobar dan regijo. Ovu selekciju sutra očekuje prvi meč druge faze prvenstva Republike Srpske, kada će ugostiti Volero iz Pala, od 15 časova.

– U prvom dijelu takmičenja iz regije Bijeljina-Bratunac dalje smo prošli mi i Libero, koji nas je dva puta savladao u neizvjesnim mečevima. Sada smo ponovo u istoj grupi, uz Sokolac i Volero. Volero nam dolazi sutra, oni nisu izgubili seta do sada, a prednost im je što ista ekipa igra i Drugu ligu Republike Srpske, grupu 3. Ipak, vjerujem da možemo da se nosimo sa svima. Samo pobjednik grupe će proći među 4 najbolje ekipe u Republici Srpskoj. Prethodne dvije generacije su osvajale bronzane medalje, a bili smo pobjednici školskog takmičenja. Naše kadetkinje su već prošle u tu fazu, a seniorke su vrlo blizu plasmanu u baraž za popunu Prve lige Republike Srpske. Želio bih da se zahvalim našim prijateljima iz Ljubovije i Bajine Bašte sa kojima smo igrali pripremne mečeve, što nam je pomoglo da se dobro spremimo – rekao je trener Petrović.

Sara Simić igra na poziciji tehničara u pionirskoj ekipi Bratunca.

– Treniram oko tri godine, a imam četrnaest godina. Omiljena odbojkašica mi je Maja Ognjenović. Odbojka je sport koji mi mnogo pomaže generalno i zaista je volim. Što se tiče protivnica u ovoj fazi, igrale smo protiv Libera i oba puta smo izgubile, ali su bile izjednačene utakmice. U Bratuncu su nas pobijedile u taj-brejku na malu razliku- prokomentarisala je Sara.

Jovana Stevanović igra na poziciji srednjeg blokera i dolazi iz Srebrenice.

– Odbojkom se bavim dvije godine. Omiljena odbojkašica mi je Tijana Bošković. Prvo sam trenirala košarku, ali mi se odbojka mnogo više dopala, pa sam se prebacila. Pošto sam iz Srebrenice, malo je teže uskladiti treninge sa drugim obavezama, ali uspijevam. Očekujem da sutra odigramo dobro – naglasila je Jovana.

Libero pionirske selekcije je četrnaestogodišnja Sara Jovanović.

– Treniram odbojku četiri godine. Omiljena odbojkašica mi je Brankica Mihajlović, mada sam ja libero što igra Silvija Popović. Zaista vjerujem da sutra možemo da pobijedimo ekipu Volera. Potrebno je da odigramo samo onako kako možemo i znamo – naglasila je Sara Jovanović.

Meč Bratunac – Volero možete gledati uživo na fejsbuk stranici ŽOK Bratunac.

Piše: M.V.