Nenad Borovčanin posjetio BK KUM i donirao opremu

Nenad Borovčanin u BK KUM

Proslavljeni bokser, nekadašnji profesionalni šampion Evrope u ,,kruzer“ kategoriji WBO verzije i aktuelni predsjednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin, posjetio je danas BK KUM Bratunac. Borovčanin je prisustvovao treningu bratunačkog kluba, a mlade bokserke i bokseri imali su priliku da dobiju vrijedne savjete od velikog šampiona i bokserskog asa.

Ovom prilikom donirao je vrijednu opremu, kao poklon BS Srbije. U posljednje vrijeme Savez je mnogo toga uradio na popularizaciji plemenite vještine.

– Cilj Bokserskog saveza Srbije je da pomogne klubove koji ovako dobro rade sa decom. Mi smatramo BK KUM za naš klub i u narednom periodu ćemo organizovati pripreme za članove ovog kluba na Zlatiboru, sa reprezentacijom Srbije. Danas smo doneli opremu koja obuhvata: vreće, rukavice, medicinske lopte, mrežne merdevine. Što se tiče aktivnosti BS Srbije, radimo na popularizaciji boksa, ligu i većinu takmičenja možete pratiti direktno na Arenafight-u. Kruna svega biće Svetsko prvenstvo u boksu, čiji ćemo biti domaćini 2021. godine –  rekao je Nenad Borovčanin.

Za relativno kratko vrijeme BK KUM ostvario je zapažene rezultate i privukao veliki broj djece i mladih da se počnu baviti ovim sportom.

– Boks treniram oko godinu i po. Pratila sam borilačke sportove na tv-u, pa sam odlučila da i sama pokušam. Nisam očekivala da je ovako visok nivo treninga i borbi. Osvojila sam do sada zlatne medalje u Bijeljini i Lazarevcu – prokomentarisala je Manuela Vujić, jedna od talentovanih takmičarki.

– Treniram oko tri i po godine. Osvajao sam titule šampiona Republike Srpske. Do sada sam odradio 8 borbi, 6 sam pobijedio, 1 izgubio, a zabilježio sam i remi. Očekujem rapsored takmičenja za naredni period – nadovezao se Tihomir Šarčević, koji je među članovima kluba sa najdužim ,,stažom“.

Bratunačke boksere uskoro očekuju novi izazovi. Cilj je da se konstantno ostvaruje napredak.

– Pred nama je Kup nacija u Somboru. Nastupiće dvije naše takmičarke: Manuela Vujić i Teodora Stanišić. Očekujemo bar jednu medalju – izjavio je za UPSMedia Siniša Lopatić, trener bratunačkog kluba.

– Trenutno imamo oko 25 članova. Ova saradnja sa Bokserskim savezom Srbije će nam mnogo značiti. Najavljene su i pripreme za naše članove na Zlatiboru. Cilj nam je da i u narednom periodu stvaramo šampione – dodao je Dragiša Banduka, predsjednik BK KUM.

Bratunačkim bokserima želimo mnogo uspjeha.

Piše: M.V.