Nastavlja se Liga 12 – Bratunac dočekuje Čapljinu

Nakon reprezentativne i pauze za kupove utakmicama 19. kola nastavlja se takmičenje u košarkaškoj Ligi 12 BiH. Bratunac TRB dočekaće večeras ekipu Čapljine. Ekipa iz Bratunca je trenutno petoplasirana sa skorom 10-8, koliko ima i Sloboda na poziciji iznad. Gosti iz Čapljine bore se za opstanak, a do sada su ostvarili 7 pobjeda i 11 poraza.

Jedan od tih poraza došao je i protiv Bratunca u prvom dijelu sezone. Tim sa istoka Republike Srpske slavio je u Hercegovini sa 78:68. Spektakularnu utakmicu je tada odigao Ćup, koji je pogodio svih 13 šuteva za dva poena i ukupno postigao 29. Taj meč obilježila su i odsustva zbog povreda na obje strane, pa su ekipe igrale sa skraćenim rotacijama. Same ekipe su djelimično promjenjene u odnosu na taj period, jer je Bratunac napustio Gajć, koji nije nastupao na pomenutom meču, a stigao je Đurišić. Kod Čapljine na tom meču nije bilo prvog strijelca Lužaića, a u međuvremenu ekipu je napustio plejmejker Sinadinović, na čije je mjesto stigao američki košarkaš Dikerson, ali on za sada nema značajniju ulogu. Takođe, iz Grčke je stigao centar Marković.

Večeras treba očekivati veliku borbu pod košem. Sa jedne strane imaćemo Pantića, Ćupa i Pavlovića, a sa druge Ivelju, Milina i Markovića. Problem za bratunačku ekipu mogao bi da predstavlja dobar šut za tri poena visokih igrača Čapljine, prvo Ivelje, a posebno Milina koji šutira skoro 44%. Čak je i Marković pogodio nekoliko šuteva van linije 6,75. Međutim, sigurno je da Bratunac ima određenu prednost kada je u pitanju igra bliže obruču.

Bratunac je i dalje na visokih 63% realizacije za dva poena, Čapljina je na 56%. Gosti su malo bolji u šutu za tri poena i skoku, a Bratunac prosječno ima više asistencija. Bratunac će na ovom meču biti jači za prvog asistenta Pilčevića, koji se vraća nakon povrede. Pošto smo pomenuli skok, treba istaći izvanredno krilo Čapljine Bungeija, koji prosječno bilježi dabl-dabl i nekih 10,5 skokova po meču. Sigurno je da će na njega trener Radić i stručni štab obratiti posebnu pažnju, jer bi kontrola skoka mogla da bude jedan od ključnih faktora.

Možemo očekivati više poena nego na prvoj utakmici. Bratunac bi eventualnom pobjedom došao na korak od plej-of 6 faze, dok Čapljina želi da poboljša svoju poziciju, pred skoro izvjesnu borbu u plej-autu.

Meč počinje u 18 časova.

Piše: M.V.