Narodna biblioteka Srebrenica: Literarno takmičenje „Čitalački dnevnik – čitalački bedž“

Narodna biblioteka Srebrenica je u proteklom periodu pokrenula veći broj aktivnosti koje za cilj imaju popularisanje pisane riječi i fonda biblioteke. Kao jedan od načina da se naši najmlađi sugrađani od najranijiih školskih dana upoznaju sa svijetom knjige i radom biblioteke jesu radionice koje održavamo u toku godine.

Tromjesečno literarno takmičenje „Čitalački dnevnik- čitalački bedž“ samo je jedan od načina da podstaknemo najmlađe na čitanje, razvijemo njihovu ljubav prema pisanoj riječi i čitanju kod učenika osnovne škole.

Takmičenje počinje 11. februara i traje do 15. aprila a nagrade najboljim autorima ali i svim učesnicima biće dodjeljene u okviru obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23. aprila 2019. godine.

Rok za prijavljivanje je od 11. do 28. februara u prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica i Područnog odjeljenja Biblioteke u Skelanima kada će se pored registovanja za ovo takmičenje izvršiti i podjela spiskova odabranih djela koji se preporučuju za čitanje.

Učesnici takmičenja su učenici od lV do lX razreda osnovne škole, koji su podjeljeni u tri grupe, l grupu čine učenici lV i V razreda, ll grupu učenici Vl i Vll rareda a lll grupu učenici Vlll i lX razreda.

Najbolji učesnici u okviru ove tri grupe kao nagradu će dobiti komplet knjiga dok će svaki učesnik takmičenja dobiti knjigu a sve naše takmičare očekuje i besplatna članarina za tekuću ili narednu godinu( ukoliko su već učlanjeni).

Spisak knjiga za čitanje takmičenja „Čitalački dnevnik- čitalački bedž“ pored naslova koji se obrađuju u okviru nastavnog plana za određeni razred će sadržati i naslove knjiga koji su primjereni uzrastu takmičara. Za kompletan Dnevnik potrebno je obraditi dva naslova sa spiska lektira za određeni razred i tri naslova sa spiska koji je unaprijed određen za ovo takmičenje i jedan naslov po slobodnom izboru