Press konferencija povodom prijave napada na aktuelnog načelnika opštine Bratunac

Povodom događaja koji se desio u subotu, načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović sazvao je danas konferenciju za štampu na kojoj je izjavio sljedeće:

„Početkom ove godine zbog predstojećih lokalnih izbora u Bratuncu organizovana je jedna ekipa, koju slobodno mogu nazvati organizovana  kriminalna grupa, na čelu sa nezavisnim kandidatom Srđanom Rankićem, direktorom Srpskih Pošta Miladinom Radovićem i ostalim licima koja ih podržavaju. Ovo je grupa koja je na sumnjiv način došla do ogromnog novca i željeli su da taj novac ulože u izbore kako bi pokupovali biračko tijelo, međutim pošto funkcionišu institucije RS i institucije BiH, kao i CIK, to im sigurno neće uspjeti. Oni sada svoje namjere pokušavaju da realizuju na silu, na pritiske, na tuču, među kojima je i poslednje, napad na moju porodičnu kuću, kao finale svega toga. Godinu dana traje pritisak na moju djecu i mene, tako da moja djeca ne smiju da izađu u kafiće, da se provozaju autom, da popiju piće na benzinskoj pumpi. Presreću ih, prate, prijete. 31. oktobra je moje djete presreo i provocirao Miladin Radović, a kasnije organizovao napad na moju kuću sa grupom od još 5-6 momaka. Vidio sam njega lično u autu marke „Audi A6″ ispred kuće, provocirao je i svirao, a ostale poslao sa druge strane kuće, od rijeke Drine, koji su isto to činili. Pošto je bilo jako kasno, oko ponoći, ja sam bio primoran da svoju porodicu pokupim i idem u Policijsku stanicu i prijavim slučaj. Već su podnesene krivične prijave i Tužilaštvu i Policijskoj stanici, a danas će i CIK svu dokumentaciju da dobije. Tražim od svih institucija da preduzmu mjere prema ovakvim licima jer postoje svi materijalni dokazi“ , rekao je načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović.

Nakon održane konferencije kontaktirali smo i Miladina Radovića, kako bismo čuli i njegov komentar.

„Apsolutno i odgovorno tvrdim da nisam izvršio napad na bilo čiju porodicu, pa čak ni na njegovu. Ovo je njegova klasična lažna prijava protiv mene kojom on pokušava da nastavi politiku koju je pokrenula CIK koja u saradnji sa SDA, sa Bakirom Izetbegovićem i Ramizom Salkićem, pa kad im to nije uspjelo na državnom nivou onda su se preselili na lokalne zajednice i pokušavaju ljude koji mogu nešto uraditi, napraviti za ovaj grad, da diskredituju na jedan jako ružan način. Najgore od svega je što to rade na jedan neistinit način gdje petljaju porodice u sve ovo. Ja sam juče doživio jako neprijatnu situaciju gdje me je privatna policija sačekala ispred porodične kuće i gdje su me tretitali kao narkomana i alkoholičara. Po nalogu Nedeljka Mlađenovića odradili su mi test na alkohol i drogu, ali se naravno pokazalo da sam negativan. To naši građani dobro znaju. Ja sam naravno podnio prijavu protiv Mlađenovića za lažnu prijavu  i podnijeću protiv PU Zvornik  koja je na ovakav jedan način, bez ikakvog naloga,  podvrgnula me tom testiranju i svemu ostalom. Mislim da trebamo da vodimo jednu fer i korektnu kampanju i da ne treba miješati porodice u ovako prljave i ružne stvari i ovim putem želim zamoliti  sve koalicione protivnike i partnere da se ne služimo ovako prljavim i ružnim stvarima“ , izjavio je Radović.

Na naše pitanje da li je istina da svakodnevno uznemirava sina načelnika Mlađenovića, Radović je izjavio da ta priča nije istinita.

„To su totalne laži, ja to dijete da sretnem na ulici ne znam da li bih ga poznao. To su laži, odgovorno tvrdim  i zaista ne treba djecu koristiti u ovakve situacijama zarad viših ciljeva. I ja sam roditelj troje djece i smatram da je jako ružno petljati u kampanju i politiku. Tu nema „I“ od istine“ , završio je Miladin Radović.

Prema saopštenju koje smo dobili iz PU Zvornik policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja.