Načelnik opštine Vlasenica posjetio prve korisnike karantina

Juče su u karantin u vlaseničkom Domu zdravlja smješteni prvi korisnici. Radi se o četiri sugrađanina koji su boravili na privremenom radu u inostranstvu i doputovali su u Vlasenicu.

Svi se osjećaju dobro, nemaju nikakve simptome i neophodno je ispoštovati sve preventivne procedure kako bi se obezbijedila sigurnost svih građana. Naše sugrađane koji su doputovali iz inostranstva i koji su smješteni u karantin obišao je načelnik opštine, ujedno i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, zajedno sa svojim saradnicima.

„Uslovi za boravak u karantinu su dobri, Opštinski štab će pružiti maksimalnu podršku svim licima koja se budu nalazila u karantinu i obezbijediti sve neophodne uslove za siguran i udoban boravak. Karantin se nalazi pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom ljekara i medicinskog osoblja kao i predstavnika Policijske stanice Vlasenica. Sprovedene su sve procedure u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije i institucija Republike Srpske. Molimo sve građane da se pridržavaju izrečenih mjera, svi moramo biti jedinstveni u ovoj situaciji, maksimalno solidarni i tolerantni, jer samo uz saradnju i poštovanje propisa možemo sačuvati zdravlje i živote svih građana“, rekao je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Izvor: www.opstinavlasenica.com