Ministarka Natalija Trivić posjetila Bratunac

Posjeta ministarke Trivić

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, posjetila je danas Bratunac. Ona se sastala sa rukovodstvom Opštine, načelnikom Srđanom Rankićem i zamjenikom načelnika Branislavom Trišićem, kao i sa direktorima obrazovnih i kulturnih institucija. Sastanku je prisustvovao i direktor ,,Pošta Srpske“ Miladin Radović.

Nakon sastanka u zgradi opštinske uprave ministarka je posjetila SŠC Bratunac. Najavljeno je ulaganje u rekonstrukciju ove obrazovne ustanove, a iz Opštine su poručili da će od naredne školske godine, po prvi put, finansijski pomoći prevoz djece i nabavku udžbenika.

– Razgovarali smo sa rukovodstvom Opštine, direktorima obrazovnih i kulturnih ustanova, o tome kako unaprijediti uslove u obrazovnim institucijama i kulturi. Takođe, razgovarali smo i o povećanju kapaciteta predškolske ustanove u Bratuncu. Što se tiče SŠC Bratunac, pomoći ćemo rekonstrukciju ove ustanove, u vidu nove stolarije i radova na konstrukciji. Svim učenicima i profesorima želim da čestitam kraj školske godine. Zbog korone svima nam je bila otežana situacija, ali uspjeli smo, uz minimalne probleme, da se izborimo. Nadamo se da u narednoj školskoj godini nećemo imati ovaj problem – istakla je ministarka Natalija Trivić.

Posjeta ministarke Trivić

– Od naredne školske godine Opština će, po prvi put, finansijski pomoći prevoz učenika škola u Bratuncu i nabavku udžbenika. Vidjećemo da nabavimo 2 ili 3 mini-busa. To će pomoći našim đacima i njihovim roditeljima. Obilaskom srednje škole, vidjeli smo šta nedostaje i šta je najhitnije da se uradi, jer je škola sagrađena 1987. godine – rekao je načelnik Srđan Rankić.

Uskoro počinje upis novih srednjoškolaca, a u SŠC Bratunac je previđen upis 6 odjeljenja.

– Želimo da se zahvalimo ministarki Trivić na posjeti i na sredstvima za novu stolariju. Takođe, zahvalnost dugujemo i za finansiranje stipendija deficitarnih zanimanja. Ove godine u našoj školi imamo 105 maturanata, koji završavaju školovanje. Očekujemo da u narednu godinu upišemo nešto više učenika, a trenutno u školi ukupno imamo 397 đaka – pojasnio je Dragan Prodanović, direktor bratunačke bratunačke srednje škole.

Ministarka Trivić i rukovodstvo Opštine posjetili su i odjeljenje srednjoškolaca, koji su bili na školskom času.

Piše: M.V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *