MINISTARKA FINANSIJA RS ZORA VIDOVIĆ POSJETILA OPŠTINU VLASENICA

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović boravila je u radnoj posjeti Opštini Vlasenica gdje je razgovarala sa načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem.

Vidovićeva je rekla da uspješni ljudi vode ovu opštinu, zbog čega će Vlada Srpske maksimalno pomoći lokalnoj zajednici. Ona je navela da je u Vlasenici primjetila veliku razliku u odnosu na raniju posjetu, vidjela veliki entuzijazam, vrlo stručnu ekipu oko načelnika, što se ogleda u velikom broju projekata koji se realizuju u ovoj lokalnoj zajednici.

„Rezultat toga je da broj stanovnika nije pao, kao i broj učenika koji se upisuje u školu, što je veoma značajno. U mnogim gradovima, mnogo razvijenijim od ove opštine, to se dešava. To je vaša velika prednost i pokušaćemo iz Vlade na svaki način da pomognemo da zadržite taj trend. U ovom momentu je najbitnije zadržati stanovništvo na području svake opštine i grada.“, rekla je Vidovićeva.

Ona je istakla i projekat izgradnje kuća za mlade bračne parove u selima.

„Vjerovatno će ovdje biti zainteresovanih. Finansiraćemo sve koji budu zainteresovani, nikoga nećemo odbiti. Želim da to promovišete i da to bude nešto pozitivno za ovu opštinu“, naglasila je Vidovićeva.

Ona je rekla da je u toku mnogo manjih projekata, ali da ima i krupnih kao što su Igrište, Studentski dom.

„To sve u budućnosti stvara daleko veći BDP u ovoj opštini, nova radna mjesta, bolji i kvalitetniji život za sve ljude u Vlasenici. Sigurna sam da će ovaj menadžment nastaviti i dalje da radi vrlo aktivno i ide problemima u susret. Sigurna sam da ćete imati dobru perspektivu, a mi iz Vlade Republike Srpske, pogotovo kad dođemo do ovakvih ljudi, do ovakvih timova koji rade, zaista ćemo maksimalno pomoći koliko budemo mogli“, istakla je Vidovićeva.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da su na sastanku razmatrane ozbiljne teme, prvenstveno problem u budžetu usljed epidemije virusa korona.

„Tu da nismo imali podršku Vlade Republike Srpske, sigurno ne bismo pregrmjeli ovo pola godine. To nam je bila velika pomoć. Imali smo priliku da usvojimo izvršenje budžeta u tom pravcu, negdje oko 100.000 KM je minusa“, naveo je Kraljević.

On je naglasio da su na sastanku predočili potrebe ove opštine, te da očekuju pomoć Vlade Republike Srpske.

Kraljević je napomenuo da opština Vlasenica sve projekte koji su započeti, one koji su u toku i koji se očekuju u narednim godinama ne može realizovati bez podrške Vlade Republike Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i institucija Srpske.

On je naveo da je  bilo riječi o razvojnim projektima opštine Vlasenica, nastavku radova na Studentsko-đačkom domu, policijskoj stanici, da se to privede kraju, o kružnoj raskrsnici koja treba da počne da se radi.

„Imamo  i sportsko igralište koje se radi na prostoru opštine Vlasenica, uz stadion gdje će biti buduća dvorana. Obratili smo se sa zahtjevom Vidovićevoj, izrazila je namjeru da će nam pomoći u realizaciji, da se nađu finansijska sredstva za završetak tog igrališta i svega što smo započeli“, rekao je Kraljević.

Dodao je da su se dotakli i projekata Igrišta, sela, poljoprivrede, te privredne i poslovne zone.

„Planovi su da se nastavi ovim tempom. Mi smo jedna od lokalnih zajednica koja, od kako sam ja na njenom čelu, u ove posljednje četiri godine, u prosjeku radi između 30 i 40 projekata svake godine, apsolutno znamo u kom pravcu idemo“, naglasio je Kraljević.

Ministarka Zora Vidović je posjetila i policijsku stanicu i studensko-đački dom u izgradnji u Vlasenici.

Izgradnju policijske stanice u potpunosti finansira Vlada Republike Srpske sa 700.000 KM, a Studentsko-đački dom „Srbija“ finansira se donacijom Vlade Srbije od 1,5 miliona KM, u okviru projekta „Srbija Srpskoj“.

Izvor: opstinavlasenica.org