Ministar Petričević obećao podršku u formiranju industrijsko-poslovne zone u Vlasenici

18.06.2021 Piše: urednik
Petričević

„Resorno ministarstvo će podržati formiranje industrijsko-poslovne zone u Vlasenici“, obećao je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, nakon radnog sastanka sa načelnikom ove opštine Miroslavom Kraljevićem, kojem su prisustvovali i narodni poslanik Mladen Popović i predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Goran Đurić.

“Razgovarali smo o privrednim aktivnostima unutar same oppštine i namjeri da se oformi industrijsko-poslovna zona, za šta opština ima urađenu kompletnu projektnu dokumentaciju. Mi ćemo, sa strane Ministarstva, iskoristiti mogućnost da podržimo jednu ovakvu aktivnost, koja je direktno vezana sa zaključcima sa zajedničke sjednice Vlade Republike Srpske i Republike Srbije. Srbija je spremna da investira u opremanje infrastrukture unutar industrijskih zona, na području Podrinja, u koje spada i Vlasenica. Mi ćemo nastaviti tu aktivnost i ja se iskreno nadam da ćemo zajedničkim snagama realizovati ovu poslovno-industrijsku zonu u Vlasenici”, kazao je ministar privrede i preduzetništva.

Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević navodi da su teme radnog stanka bila privreda i lokalni razvoj Vlasenice.

“Razgovarali smo o svim segmentima i projektima koje radimo i dobili smo podršku ministra i Vlade za realizaciju svih projekata koje smo pripremili, a to je, pored Ski centra “Igrišta”, industrijsko-poslovna zona Kula-Zeban. Ono što je najvažnije da mi imamo šta da ponudimo potencijalnim investitorima, a to je taj prostor. Ministar je izrazio i želju i namjeru da učini sve da ta zona zaživi. naravno, dotakli smo se svih tema vezanih za razvoj naše opštine i buduće planove”, pojasnio je prvi čovjek Vlasenice.

Nakon radnog sastanka u zgradi opštinske uprave, ministar Petričević i načelnik Kraljević su obišli preduzeće „Bukom-Prom“ d.o.o.

“U sklopu aktivnosti Ministarstva, mi obilazimo i privredne subjekte iz naše nadležnosti, pa smo obišli i ovu kompaniju koja važi za jednu od najizbiljnijih u Srpskoj po drvoprerađivačkim kapacitetima. Raduje me da su aplicirali na javni poziv po osnovu nabavke novih tehnologija i opreme koje provodi Ministarstvo privrede i preduzetništva. Mi ćemo dati podršku i ovoj i svim kompanijama koje su izvršile nabavku opreme i time podigli svoju produktivnost”, ističe ministar Petričević.

“Bukom-prom” d.o.o. je porodična firma koja već godinama bilježi odlične rezultate.

„Bukom-Prom“ d.o.o. se bavi proizvodnjom priimarnom i finalnom, od trupca, pa do finalnog proizvoda, i svoje proizvode najvećim dijelom plasira na inostrano tržište. Ni u vremenu pandemije nnismo otpuštali radnike, imali smo dovoljno posla, a uz poštovanje svih epidemioloških mjera uspjeli smo da sve to prevaziđemo, uz minimalne gubitke i troškove. Drvna industrija zahtijeva da se ulaže u nove tehnologije, u proširenje kapaciteta. Potrebna nam je podrška Vlade i lokalne zajednice jer mi planiramo da proširimo proizvodnju“, naveo je vlasnik i direktor ovog preduzeća Budimir Komlenović.

Ministra Petričevića će na posjetu Vlasenici podsjećati i skroman dar načelnika Kraljevića – umjetnička slika sa motivom vlaseničkog parka.