Ministar Dragan Lukač u posjeti Vlasenici

Ministar unutrašnjih poslova, Dragan Lukač, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Vlasenica gdje se sastao sa načelnikom ove opštine Miroslavom Kraljevićem. Između ostalih, jedna od tema razgovora bila je izgradnja policijske stanice na području ove opštine.

Ministar je istakao da je izuzetno zadovoljan poslom koji obavlja vlasenička policija.

„Pokrenuli smo ovdje projekat da napravimo novu stanicu policije i kao što možete danas da vidite ovaj objekat je u završnoj fazi. Trebaće nam još sredstava i vremena da ovo završimo u potpunosti ali kada bude završena ovo će sigurno biti jedna od najboljih ako ne i najbolja policijska stanica u RS. Što se tiče stanja bezbjednosti na području ove opštine ono je na visokom nivou. Nema nikakvih većih problema, nema teških krivičnih djela, kriminal i kriminalitet je uopšte u opadanju i to u velikom procentu, što nam govori da policija dobro radi svoj posao. Takođe jedan od projekata o kojem smo danas pričali je postavljanje video nadzora koje će u narednoj godini da realizujem kako bi ionako odličnu bezbjednost, podigli na još veći nivo“ , rekao je ministar Lukač.

Načelnik Kraljević napominje da je izgradnja ovog objekta od izuzetnog značaja za sve stanovnike Vlasenice.

„Činjenica je da se svašta dešava, pratim ovih dana da je u Austriji na scenu stupio terorizam, ima svega. Zato je jako bitna izgradnja ove policijske stanice i ja kao načelnik sam dao punu podršku da se ona opremi. Bitno je da imamo jaku i zdravu policiju i iznad svega da imamo ministra kao što je to gospodin Lukač“ , nadovezao se načelnik opštine Vlasenica, MIroslav Kraljević.

Vrijednost projekta izgradnje policijske stanice iznosi 650 000 konvertibilnih maraka a radovi bi trebali da se završe u roku od mjesec dana.