Milići: Potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca

Danas su u prostorijama Opštine Milići potpisani ugovori o stipendiranju učenika Srednjoškolskog centra ,,Milutin Milanković“. Stipendije su namijenjene učenicima koji su upisali prvi razred u školskoj 2018/2019. godini, te se opredijelili za zanimanje tehničar informacionih tehnologija.

Potpisano je  ukupno 24 ugovora, a cilj projekta je stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja za koje tržište rada iskazuje najviše interesovanja. ,,Još prije dvije godine prepoznali smo da su to kadrovi neophodni privredi opštine Milići, ali i šire“-  rekao je načelnik opštine Milići, Momir Lazarević, te dodao da će se ulaganjem u ove djelatnosti podržati razvoj privrede Opštine Milići. Ove godine je izdvojeno nešto vise sredstava u odnosu na prethodnu godinu, oko 60. 000 KM.

Osim stipendija, učenicima koji su upisali pomenuta zanimanja, a putuju u Miliće iz susjednih opština , Kompanija „Boksit“ iz Milića obezbijediće i besplatan autobuski prevoz i udzbenike, rekla je između ostalog za UPS Media, direktorica SŠC ,,Milutin Milanković“,  Vesna Bogičević.  Visina stipendije u prvoj godini iznosi 70 KM, u drugoj 80 KM, trećoj 90, dok u četvrtoj godini 100 KM.