Miladin Bundalo prvi među najhrabrijima

Pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva danas proslavljaju Bogojavljenje, jedan od petnaest najvećih vjerskih praznika. Kako tradicija nalaže na ovaj dan se u većini gradova  organizuje plivanje za Časni krst.

Dvadesetčetiri najodvažnijih plivača danas su zaplivali za Časni krst u rijeci Drini u Bratuncu. Prvo mjesto osvojio je Miladin Bundalo, drugo Svetozar Vučetić, a treće  Njegoš Sukara.

 

,,Osjećaj je veoma dobar. Ovo mi je šesti put da plivam, a prvi put da osvojim prvo mjesto“- rekao je Miladin za UpsMedia

Plivanje za Časni krst se obilježava već deset godina u Bratuncu. Davor Mlađenović već deset godina učestvuje u ovoj duhovno- sportskoj manifestaciji, tim povodom Davoru je takodje uručena nagrada.

,,Ponosan sam što ću dobiti nagradu za učešće od deset godina i nadam se da ću nastaviti i dalje da učestvujem“- rekao je Davor.

Plivače sa obale Drine bodrilo je oko dvije stotine ljudi i sve je prošlo u najboljem redu.

,,Što se tiče mog dijela posla organizacije, najbitnije je da nije bilo nikakvih problema, da smo evo deseti put za redom bez problema završili ovu manifestaciju. Tu smo najzadovoljniji“-rekao je Slavoljub Mlađenović, jedan od organizatora.

Nakon plivanja, prisutni i ućesnici uživali su uz trubače i kuvano vino. Organizator ove duhovno-sportske manifestacije su Crkvena opština Bratunac, Opština Bratunac i Eko-rafting klub Rajska plaža.

Autor: Maja Davidović

One thought on “Miladin Bundalo prvi među najhrabrijima

  • januar 20, 2019 at 10:39 am
    Permalink

    Super i sretno Bratunčani

Comments are closed.