Matija Žunić pred Kakanj: Obećavamo da ćemo dati svoj maksimum

Foto: KK Bratunac TRB

U emisiji Dobar dan regijo našeg radija razgovarali smo sa Matijom Žunićem, košarkašem KK Bratunac TRB. Iskoristili smo ovu priliku da najavimo duel Bratunca i Kaknja, koji je na programu u nedjelju od 18 časova, kao i da se Matija predstavi našim slušaocima.

Bratunac TRB želi prvi trijumf u sezoni, dok Kakanj za sada ima dvije pobjede, uz jedan poraz.

– Iza nas je dobar pripremni period, ali trenutno imamo probleme koje nismo mogli da rešimo i koji su stvar prirode. Zbog toga su i bili slabiji treninzi. Dolazi nam ekipa Kaknja, promenili su skoro celi roster. Pripremamo se za ovu utakmicu i trudimo da saznamo njihove karakteristike i nadamo se pobedi. Posle dobrog pripremnog perioda svi smo sa entuzijazmom ušli u sezonu, ali su nas zadesile povrede i prehlade. Još uvijek nismo u punom rosteru, ali su treninzi sve jači i skupićemo se svi koji možemo. Obećavamo da ćemo u nedelju pružiti svoj maksimum. Što se tiče Lige BiH, ona je drugačija nego liga u Srbiji, jača je. Prošle sezone kada sam bio u Zrinjskom i kada smo gostovali, tribine su bile pune. Bratunac ima sjajnu publiku i oseća se taj nedostatak, jer sam se prošle godine uverio koliko je dobra publika“ rekao je naš gost.

Matija Žunić je rođen 1996. godine u Užicu, rekao nam je nešto više o sebi i o utiscima o gradu Bratuncu i klubu.

– Prve košarkaške korake sam krenuo u rodnom Užicu. Bio sam u omladinskim kategorijama, pa u prvom timu, gde smo izborili plasman u KLS, a prošle sezone sam bio u mostarskom Zrinjskom i evo sada sam došao u Bratunac TRB. Za sada je sve odlično. U klubu je dobra organizacija i imam sve pohvale za grad i klub – zaključio je Matija Žunić.

Za nedjeljni meč je nekoliko igrača Bratunca pod znakom pitanja, dok Ćup ponovo neće igrati.

Što se tiče Kaknja, nosioci igre su američki plejmejker Dubinski, Fazlić koji pokriva više pozicija, kao i kapiten Muflizović, uz crnogorskog krilnog centra Gavranića. Tu je i odličan doprinos sa klupe Aldina Dželme. Radi se o ekipi sa dobrim napadačkim i skakačkim mogućnostima.

Prenos utakmice možete gledati na Jutjub kanalu KS BiH, uz realizaciju UPSMedia tima.

Srećno, bratunačkim košarkašima.

Piše: M.V.