Marko Rikalo za UPSMedia: Svidjela mi se priča KK Bratunac

Foto: hercegovinapromo.com

Košarkaš iz Trebinja Marko Rikalo jedno je od pojačanja KK Bratunac TRB za sezonu 2020/2021. Radi se o igraču koji je prošle sezone bio prvi strijelac Lige 12, a ranije je nastupao za reprezentaciju BiH, u vrijeme dok je Duško Vujošević bio selektor.

Najveći dio razgovora sa Markom posvetili smo temi dolaska u Bratunac i ambicijama za narednu sezonu.

– Negdje u toku priprema, kada sam počeo trenirati, dobijao sam razne ponude. Svidjela mi se priča Bratunca, prije svega, kako su i trener i ljudi u klubu predstavili njihove želje za ovu sezonu. Par igrača je već bilo potpisalo prije mene. Sviđa mi se tim, neke od igrača sam znao i prije i mislim da smo dobra ekipa koja može da uradi ozbiljne stvari u predstojećoj sezoni. Prije nekoliko dana počeli smo bazične pripreme. Važno je da za sada nema upala ni povreda, trener vodi računa da nas ne optereti previše, jer je pauza bila veoma duga, što je potpuno neprirodno. Moji lični ciljevi za narednu sezonu su da igram što bolje, da doprinesem ekipi najviše što mogu, poenima, asistencijama, odbranom. Sigurno je da ću u svaki meč ulaziti sa velikom željom za pobjedom. Ne plašimo se nikoga, duga je sezona i mnogo faktora će uticati na krajnji ishod. Bilo bi odlično kada bi se igralo pred publikom, jer ipak zbog publike se košarka i igra – rekao je na ovu temu Rikalo.

Dotakli smo se i dosadašnje karijere Marka Rikala.

– Krenuo sam da igram u svom matičnom klubu Leotaru, pa sam otišao u OKK Beograd, gdje sam se zadržao dvije godine. Potom sam se vratio u Leotar, odigrao jednu sezonu i zatim prešao u Slobodu. Tada sam dobio poziv u reprezentaciju BiH od strane tadašnjeg selektora Duška Vujoševića. On je zaista jedan veliki stručnjak, košarkaška i trenerska veličina, i mislim da sam za taj kratak period u reprezentaciji naučio više nego za 3-4 godine unazad. To mi je kasnije donijelo inostrane angažmane u Češkoj i Mađarskoj. Proteklu sezonu sam odigrao u matičnom Leotaru. Uspjeli smo da osvojimo Kup Republike Srpske nakon sedamnaest godina, mada sam ja zbog temperature veoma malo igrao na mečevima finalnog turnira. Mogu reći da već 6-7 godina igram na visokom nivou, zahvaljujući tome što sam jako mlad dobio priliku – zaključio je novi kombo-bek Bratunca.

Marku i kompletnoj ekipi Bratunac TRB-a želimo uspješnu sezonu.

Piše: M.V.