Marko Cvjetinović za UPSMedia: Uživamo u jesenjoj tituli, cilj plasman u Regionalnu ligu

Polet_tim

Danas smo u našem radio programu razgovarali sa Markom Cvjetinovićem, trenerom FK Polet, koji je sa ovim klubom osvojio jesenju titulu u Područnoj ligi ,,Birač“, prvi put nakon dvadeset godina. Pričali smo o preuzimanju kluba, nedavno završenoj polusezoni i planovima za budući period.

– Jednoglasnom odlukom Uprave kluba preuzeo sam mjesto prvog trenera u februaru, od legende bratunačkog fudbala Duška Bajića, što mi je velika čast. Od njega sam dosta naučio kroz utakmice i kroz treninge. Nažalost, presjekla nas je epidemija i nismo mogli da započnemo proljećni dio sezone. Krenuli smo u avgustu i odmah ka postavljenom cilju, a to je titula i plasman u Regionalnu ligu grupa ,,Istok“. Imali smo jednu karakternu grupu igrača, koja je ostala u klubu i pored ponuda okolnih klubova, na čemu sam im lično zahvalan. Pojačali smo se još malo sa određenim igračima, koje smo već bili doveli u zimskom prelaznom roku. Na početku smo imali četiri vezana trijumfa. Obavio sam razgovor sa igračima prije početka takmičenja sa ciljem da im vratim samopuzdanje i vjerovao sam u igrače, možda više nego oni sami u sebe. Moram istaći da su nas kao nijedan drugi klub pratili pehovi i povrede. U prvom kolu ostali smo bez važnog veznog igrača Avdića, pa u drugom bez desnog beka Novakovića, koji su povrede morali hirurški da saniraju, a potom i u trećem kolu smo ostali bez Ostojića. Doveli smo štopera iz Gubera Marinkovića, ali i on se u sljedećoj utakmici povrijedio, pa smo morali da se snalazimo. Jedini poraz doživjeli smo od ekipe FK Birač. Taj poraz sam ja uzeo na sebe i rekao igračima da oni ne treba da osjećaju nikakvu krivnju ili ljutnju, jer su nas čekale četiri teške utakmice. Prethodnih sezona smo, uglavom, padali na polovini sezone. Nakon toga, sa mnogo problema smo otišli u goste Borcu iz Osmaka i došli do boda, kasnije će se ispostaviti i ključnog za jesenju titulu- rekao je naš gost.

Prvi dio sezone golovima je obilježio najbolji strijelac lige i prošle godine zvanično najbolji igrač Poleta Željko Milutinović. Na 8 utakmica postigao je 14 golova. Planovi za drugi sezone tek treba da se usvoje, ali Cvjetinović zna šta mu je neophodno u timu. Takođe, dobru priču kravičkog kluba prepoznali su brojni privrednici i pojedinci koji su odlučili da pomognu.

– Milutinović je, prije svega, dobar čovjek, a onda i dobar igrač, koji je u mlađim kategorijama bio u Voždovcu i OFK Beogradu. To se osjeti na našim terenima i bez sumnje je igrač koji prevazilazi ovaj rang takmičenja. Trenutno uživamo u ovoj tituli. Treba da održimo sjednice Upravnog odbora i Skupštine kluba. Ja već znam na kojim pozicijama su mi potrebni igrači i očekujem da se plasiramo u viši rang, gdje je Poletu i mjesto. Ovim putem želim da se zahvalim gospodinu Nikoliću i gospodinu Radoviću, koji su nam nabavili garniture sportske opreme, kao i piceriji Art, koja nam je kupila majice za utakmice. Uz to, dobili smo trenerke od Ministarstva sporta i omladine Republike Srpske, očito da su i oni prepoznali naš dugoročni projekat. Svima njima se zahvaljujemo, kao i ljudima koji su željeli da ostanu anonimni, a pomagali su nam na razne načine, jer poslije svake utakmice smo imali piće i večeru. Takođe, zahvaljujem se i vašoj kući, jer ste nas pratili od prvog dana priprema, na svakoj utakmici i nadam se da ćemo i dalje isto ovako sarađivati- zaključio je Marko Cvjetinović, trener Poleta.

Polet je u 9 utakmica ostvario 7 pobjeda, uz po 1 remi i poraz, za ukupno 22 boda. Poletu i Marku želimo mnogo uspjeha u narednom periodu.

Piše: M.V.