Marko Cvjetinović: ,,Očekujem titulu sa Poletom, zbog toga sam i došao''

25.12.2020 Piše: urednik

Gost današnje Teme dana na našem radiju bio je Marko Cvjetinović, trener fudbalskog kluba Polet iz Kravice. Sa Markom smo napravili osvrt na 2020. godinu, u kojoj je kravički tim bilježio odlične rezultate i tako najavio velike ambicije u 2021. godini.

Polet je jesenji dio sezone završio na prvoj poziciji Područne lige ,,Birač'' sa 22 boda i boljom gol-razlikom od FK Birač iz Dervente. Marko Cvjetinović je tim preuzeo u februaru od legendarnog Duška Bajića.

- U februaru mjesecu, odlukom Upravnog odbora, jednoglasno sam izabran za prvog trenera ekipe. Nažalost, zbog situacije sa koronavirusom na debi sam čekao do početka sezone 2020/2021. Zadržali smo tim koji je bio planiran da nastupi u proljećnom dijelu prethodne sezone i pojačali ga sa nekoliko iskusnih i dobrih igrača, koji zbog posla nisu mogli da igraju viši rang, prije svega za Bratstvo i Guber. To su odlična pojačanja, kada se gleda sa ove tačke gledišta. Sezona je počela odlično, vezali smo četiri pobjede. Onda je došao derbi sa direktnim rivalom, ekipom Birač iz Dervente, a desilo se da nam je to bio najslabiji meč u polusezoni. Ja sam taj poraz uzeo na sebe, pokušao da podignem ekipu i ponovo smo krenuli sa pobjedama i došli do titule jesenjeg šampiona. Ovo je naša najbolja polusezona, još od sezone 99/00, kada smo igrali Drugu ligu Republike Srpske. Tokom jeseni suočavali smo se i sa brojnim povredama, od kojih sa nekoliko teških, ali i pored toga uspjeli smo da odigramo dobro. Želim još jednom da poželim oporavak Avdiću i Novakoviću, koji su svoje povrede morali da saniraju hirurškim putem- rezimirao je prvi dio sezone Cvjetinović.

Pred Poletom je 9 izazovnih mečeva u proljećnom dijelu takmičenja.

- Cilj je titula, zbog toga sam i došao. Očekujem da ćemo od ljeta igrati Regionalnu ligu. Poslije Božića i novogodišnjih praznika očekuje nas Upravni odbor i Skupština kluba. Imamo već neka imena ko bi nas mogao pojačati. Pred nama je 9 finala, slobodno mogu reći. Od toga 5 puta gostujemo, a sigurno da se izdvajaju dueli sa FK Birač i sa Branjevom. Sezona se nastavlja krajem marta, a mi ćemo sa pripremama početi u drugoj polovini februara- očekivanja su prvog trenera Poleta za nastavak sezone.

U prvom kolu nastavka tim iz Kravice gostovaće Branjevu.

Piše: M.V.