Marko Cvjetinović: ,,Najveće pojačanje Poleta je što su ostali svi igrači iz prvog dijela sezone“

Polet_tim

Polet iz Kravice započeo je prethodne nedjelje pripreme za proljećni dio takmičenja u Područnoj ligi ,,Birač“. Prvi dio sezone zaključili su kao jesenji šampioni sa 22 boda iz 9 utakmica (7 pobjeda, remi i poraz). O očekivanjima za naredni period, u Temi dana našeg radija, razgovarali smo sa trenerom kravičkog kluba Markom Cvjetinovićem.

Krenuli smo u nedjelju 7. marta sa pripremama za proljećni dio prvenstva, u odbranu jesenje titule. Igrači su se odazvali u priličnom broju. Zadovoljan sam radom na treninzima i sa spremom igrača, jer je većina njih i tokom zime igrala rekreativno fudbal. Naše najveće pojačanje je što niko od igrača nije otišao iz kluba, svjesni trenutka i situacije. Mi iz uprave smo još uradili da dodatno pojačamo kadar. Doveli smo mladog Stefana Jeremića iz Gubera, za koga smatram da će biti odlično pojačanje i poslije par treninga smo se uvijerili da se radi o kvalitetnom igraču. Tu je i mladi golman Stanojević iz omladinaca Bratstva, da pojačamo konkurenciju među stativama. U špicu smo doveli našeg bivšeg igrača Nemanju Marinkovića iz Budućnosti iz Skelana. On će nam dobro doći da pomogne najboljem strijelcu lige Milutinoviću, koji radi odličan posao, ali hoćemo da još više ojačamo napad. Odigraćemo tri kontrolne utakmice. Prva bi trebala biti već u nedjelju sa omladincima FK Bratstvo, ako vremenske prilike dozvole. Planirana je utakmica i u Bajinoj Bašti sa ekipom Perućca ili Višesave, ali nije definitivno. Za ,,generalku“ smo ostavili ekipu drugoligaša, našeg komšijskog Gubera. Ići ćemo utakmicu po utakmicu u proljećnom dijelu sezonu, to će biti kao devet finala. Prvi duel je već 4. aprila na Branjevu. Teško gostovanje ekipi koja je samo tri boda iza nas i gaji ambicije za vrh. Nadam se da možemo ostvariti isti ili sličan bodovni učinak kao u jesenjem dijelu sezone i da ćemo na kraju osvojiti titulu – rekao je naš gost.

U prvih devet kola, Polet je imao velikih problema sa povredama, a iz kluba se nadaju da će to u proljećnom dijelu sezone da ih zaobiđe. Trenutni rezultat kluba iz Kravice je najbolji u ovom vijeku.

Piše: M.V.