Mane Marčeta posjetio BK KUM Bratunac i vodio trening

Mane Marčeta

Nakon Nenada Borovčanina, još jedan bokserski as posjetio je BK KUM iz Bratunca. U pitanju je Mane Marčeta, nekadašnji dvostruki šampion Srbije i trostruki šampion Bosne i Hercegovine u super teškoj kategoriji. Uz to, dva puta je bio ekipni prvak BiH, kao i trener selekcije Srbije. Takođe, zapažen učinak ostvario je i u profesionalnom boksu. Marčeta je danas vodio trening bratunačkog kluba.

Putem društvenih mreža uspostavili smo kontakt. Ovo je klub u razvoju, a pošto sam ja poreklom vezan za ovaj prostor, odnosno Srebrenicu, odlučio sam da dođem i odradim ovaj edukativni trening. Smatram da su klubovi u Republici Srpskoj veoma važni za Bokserski savez Srbije, koji je odradio veliki posao u poslednje tri godine, od kada ga vodi Nenad Borovčanin. Smatram da je za decu najbolji period da počnu da se bave boksom u dobi od 7 ili 8 godina – istakao je Marčeta.

Trud bratunačkog kluba je prepoznat i to čini ponosnim sve koji su njegov dio.

– Nakon Nenada Borovčanina danas smo ugostili Maneta Marčetu. Ovo nam mnogo znači. Borili smo se da očuvamo klub u prethodne dvije godine i sada ćemo učiniti sve da ga razvijemo, a sve će pokazati takmičenja – rekao je Siniša Lopatić, trener BK KUM.

– Boks treniram oko godinu dana. Imao sam dvije borbe. Danas ćemo naučiti neke stvari koje se tiču kretanja i garda i to će nam sigurno pomoći – dodao je Luka Perić, mladi bokser.

Pred bratunačkim bokserima su novi izazovi, a očito je da klub i njegovi članovi napreduju iz dana u dan.

Piše: M.V.