Maloj Ivani je potrebna naša pomoć

Trogodišnjoj Ivani Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva potrebna je naša pomoć. Hrabra djevojčica od septembra prošle godine vodi upornu i tešku borbu sa karcinomom bubrega. Bolest je nakon operacije nastavila da se širi i na druge organe. Najveće šanse za Ivanino liječenje pruža Evropski centar za dječiju onkologiju u Parizu. No, ljekarske intervencije i terapije, koje za Ivanu znače život, koštaju 250.000 eura.

Ivana Bjelogrlić više od godinu dana vodi upornu i tešku bitku za život. U septembru prošle godine dijagnostikovan joj je tumor bubrega. Ovo maleno, ali hrabro srce izdržalo je sve dosadašnje terapije. Međutim, na kontrolnim pregledima obistinile su se najgore slutnje. Bolest se proširila i na druge organe.

„Ivana je još uvijek, hvala Bogu, klinički dobro, samo što nema kosicu. Rekli biste da je to jedna zdrava djevojčica, ali eto nalazi su pokazali drugačije“, rekla je ranije za medije Nina Bjelogrlić, majka.

U Bosni i Hercegovini za Ivanu ne postoji mogućnost dalje terapije. Lijek se mora potražiti u inostranstvu, za šta su potrebna velika sredstva. Ivanina majka navela je da je za liječenje na klinici Evropski centar za dječiju onkologiju u Parizu, koji pruža najbolje šanse, potrebno 250.000 eura.

U Bratuncu je akciju pokrenula Slađana Turuntaš, dalji rod malene Ivane, koja se angažovala da se i naše područje pridruži jednoj od masovnijih akcija podrške u posljednje vrijeme.

„Akcija je naišla na veliki odziv, ali je potrebno još mnogo. Ja ću govoriti samo o Srebrenici i Bratuncu. Kutija za pomoć našoj lavici postavljena je u Z marketu u Bratuncu, masovan je odziv firmi i udruženja iz Bratunca i Srebrenice, tu je i Opština Srebrenica, SOZ Bratunac, brojni portali, Želimir Trišić i sve studentske organizacije Novog Sada… Za područje Bratunca i Srebrenice, svi koji žele da pomognu ovu akciju mogu mene kontaktirati na broj 065/420-340. Ja se unaprijed zahvaljujem svima i, šta drugo da kažem, pomozimo koliko ko može, malenoj Ivani će svaka pomoć značiti“, rekla je za UPSMedia Slađana Turuntaš.

Novčana sredstva se mogu uplatiti na namjenski žiro račun, a u decembru će biti otvoren i humanitarni telefonski broj za prikupljanje pomoći za Ivanino liječenje.

Za novčanu pomoć za liječenje otvoren je namjenski žiro-račun u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo, broj 1541029988405703, a sve informacije nalaze se ispod: