Maksimović za jači napad Bratstva

Desimir Maksimović, napadač Trnovice, pojačaće FK Bratstvo. Ovo je potvrđeno za naš portal iz bratunačkog kluba, a ostalo je samo da se dogovor ozvaniči potpisivanjem ugovora u narednih nekoliko dana.

Maksimović, koji je rođen 1992. godine, predstavljaće veliko pojačanje za bratunački tim u predstojećoj sezoni Druge lige Republike Srpske. Radi se o, već nekoliko sezona, jednom od najboljih i najefikasnijih napadača u regiji. U prethodnoj nedovršenoj sezoni Regionalne lige, Maksimović je postigao 9 golova.

Bratstvo duži period u svojim redovima nije imalo klasičnog napadača, što je bio jedan od najvećih problema ekipe, pa je dolazak ovog igrača od ogromnog značaja za ambicije kluba.

Bratunačku ekipu napustilo je nekoliko iskusnih igrača, a tim je još pojačan sa nekoliko povratnika i omladinaca. Predsjednik Bratstva, Željko Lazić, istakao je da je cilj kluba da bude konkurentan u narednoj sezoni, prije svega da se obezbijedi opstanak, ali i da bude promovisano nekoliko mladih igrača iz mlađih selekcija. Bratstvo će imati, vjerovatno, najmlađi tim u cijeloj ligi.

Početak takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske “Istok“ zakazan je za 9. avgust. U prvom kolu Bratstvo će dočekati ekipu FK Ilićka 01 iz Brčkog.

Piše: M.V.