MAJA: AKTIVNOSTI POVODOM DANA ŽENA NA SELU

Svakog 15. oktobra obilježavamo Dan žena na selu.
Ove godine smo zajedno sa uposlenicima #MinistarstvoUnutrašnjihPoslovaRS#GenderCentrarRS i vrijednim ženama iz Kravice sproveli uličnu akciju. Djelili smo vruće krofne, kiflice, maske, cegere, promotivni materijal na autobuskom stajalištu u selu Kravica.
Ujedno, iskoristili smo današnji dan za promociju žena dobitnica granta po Javnom pozivu u sklopu projekta „Sveobuhvatan odgovor na Covid u opštini Bratunac“. Grant u uznosu od 1000KM će dobiti 10 žena iz opštine Bratunac. Projekat će provoditi CARE Balkan u saradnji s organizacijama civilnog društva, a koji finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Republike Češke, saopšteno je iz tima Maja.
„Misli mda imamo empatiju prema ženama na selu, ali da često ne znamo da odreagujemo u datim situacijama. Samo zamislite koliko žena na selu nema zdravstvenu zaštitu, neophodnu infrastrukturu, uličnu rasvjetu. Dosta radimo na terenu i uvijek smo na usluzi korisnicama. Ono što se pokazalo kao dobra praksa jeste ekonomsko osnaživanje žena. Svaka žena koja je ekonomski stabilna je neovisna i može da kreira sadašnjost i budućnost na selu. To je glavni način borbe protiv svih problema sa kojima se one susreću.“, za UPSMedia izjavila je Marijana Đukanović uposlenica u Maji.