Магдалена Весић: Злато са првенства Републике Српске даће ми енергију и за првенство Босне и Херцеговине

23.02.2022 Piše: urednik
Магдалена Весић - УПСМедиа радио

Магдалена Весић, каратисткиња КК Милош Делић Братунац, била је гошћа наше радио емисија Добар дан регијо. Она је протеклог викенда освојила златну медаљу на првенству Републике Српске у Вишеграду.

Магдалена је наступила у борбама, категорија до 48 килограма.

-Могу рећи да нисам знала шта да очекујем од овог такмичења, и јесам и нисам очекивала злато, али је циљ био да пружим максимум. Термин такмичења је био мало незгодан. Дошао је одмах након распуста и у зимском периоду након празника. То је створило изазов да се одржи форма, да се не пребаци килажа, пошто се борим у најнижој тежинској категорији. До пренства Босне и Херцеговине имам довољно времена да се спремим и надам се медаљи. Прошле године сам освојила бронзу, што ми је обезбиједило наступ у репрезентацији Босне и Херцеговине на Балканијади у Ријеци. То је било сјајно искуство, као и припреме које смо радили на Влашићу. План је да током ове године наступим и на неколико квалитетних турнира. Велику захвалност дугујем мојим тренерима, Сретку и Дејану Витору, без којих не бих могла постићи све ове резултате – изјавила је Магдалена Весић.

Наша гошћа од прошле године наступа само у борбама, док се раније такмичила и у Катама. Планира да током ове године положи и за црни појас ,,Први дан'' пошто тренутно има технички.

Заједно са Магдаленом Весић на првенству Републике Српске у Вишеграду наступило је још двоје такмичара КК Милош Делић, Сања Петровић и Драшко Радић. За неколико стотина грама вагу нису прошли Ана Марија Весић и Милош Радосављевић, али су они били велика подршка тимским колегама.

Пише: М.В.