Maestralni Ćup i Rikalo nedovoljni, Dejvis ,,slomio“ Bratunac TRB

Bratunac TRB – Zrinjski

Pravi derbi meč gledali smo večeras u banjalučkom Boriku. Poslije velike borbe i mnogo preokreta, Borac je savladao Bratunac TRB, rezultatom 85:78 u okviru 10. kola Lige BiH. Nakon ovog kola bratunačka ekipa je na skoru 3-5, a tim iz Banja Luke 3-4.

U prvoj i drugoj dionici Bratunac je kontrolisao rezultat i imao, uglavnom, prednost od 2 do 7 poena. Na veliki odmor se otišlo sa +2 (38:36).

Tokom trećeg perioda Borac je preuzeo kontrolu i došao do vođstva od 58:51. Nakon 30 minuta bratunački tim je zaostajao 4 poena.

Početkom odlučujuće četvrtine Bratunac TRB napravio je veliku seriju (13:3) i na 5 minuta prije kraja vodio 69:63. Do kraja susreta Dejvis je pogodio tri puta van linije 6,75, uz dva penala i preokrenuo duel u korist svoje ekipe. U tim momentima nadovezalo se i nekoliko loših odluka u napadu Bratunca.

U timu iz Bratunca maestralni su bili Ćup sa 26 poena (5 as) i Rikalo sa istim košgeterskim učinkom i 8 uspješnih dodavanja, dok su Tadić i Danilović dodali po 10. Kod Borca Dejvis je ubacio 20, a bivši košarkaš Partizana Tanasković 17 poena (8 sk).

Ključni uticaj na konačni rezultat imala je razlika u skokovima. Borac je ostvario 45 skokova, naspram 27 Bratunca, od toga 18 ofanzivnih, a Bratunac TRB je samo 5 puta uhvatio loptu u napadu.

Priliku za prvi tirjumf u gostima Bratunac TRB imaće u srijedu protiv Bosne Rojal.

Piše: M.V.