Loš vikend za fudbalske klubove iz Bratunca i Srebrenice

Sva četiri fudbalska kluba sa područja opština Bratunac i Srebrenica zabilježili su poraze proteklog vikenda.

Derbi regije odigran je u Vlasenici, gdje je istoimena ekipa dočekala “Bratstvo“. Domaćin je slavio sa 1:0 (0:0). U pitanju je bilo 8. kolo Regionalne lige Republike Srpske “Istok“. Bratunačka ekipa do sada ima 13 osvojenih bodova, dok ekipa iz Vlasenice ima 15. U sljedećem kolu “Bratstvo“ dočekuje “Slobodu“ iz Donjih Zagona, dok “Vlasenica“ igra lokalni derbi protiv ekipe FK “Šekovići“.

U istom rangu takmičenja srebrenički “Guber“ poražen je od “Jedinstva“ u Roćeviću, rezultatom 5:1 (3:1). Nakon ovog poraza “Guber“ je ostao na poziciji broj 14, sa 5 osvojenih bodova, dok “Jedinstvo“ zauzima osmu poziciju. U narednom kolu srebrenička ekipa dočekaće lidera prvenstva, FK “Omladinac“ iz Potočara kod Brčkog.

Dojučerašnji lider Područne lige “Birač“, “Polet“ iz Kravice poražen je na gostovanju kod ekipe FK “Lokanj“ sa 5:1. Poslije ovog poraza “Polet“ je ostao na deset osvojenih bodova i nalazi se na drugom mjestu prvenstvene tabele. Narednog vikenda kravička ekipa ugostiće “Borac“ iz Osmaka.

“Budućnost“ iz Skelana, u istoj ligi, poražena je na domaćem terenu od ekipe FK “Jardan“. Rezultat je bio 5:3 za goste. Ovo je četvrti poraz za ekipu iz Skelana, u isto toliko odigranih mečeva. U okviru sljedećeg kola slijedi im gostovanje “Jasenici“, ekipi koja je posljednja na tabeli.

Piše: M.V.