Lokalni derbi Područne lige ,,Birač“ – Budućnost dočekuje Polet

FK Polet – arhiva

Područna liga ,,Birač“ zbog odlaganja početka proljećnog dijela prvenstva igra se po ubrzanom ritmu, srijeda – vikend. U sklopu 12. kola, na programu je lokalni derbi između Budućnosti iz Skelana i Poleta iz Kravice. Rivalstvo između ova dva tima se razvilo tokom proteklih nekoliko godina i treba očekivati veliku borbu danas. Utakmica na stadionu u Toplici počeće u 17 časova.

Gost na današnjem meču, Polet, osvojio je 25 bodova do sada i drži drugo mjesto. Uz to, iščekuju ishod žalbe za poraz u Branjevu i eventualna službena pobjeda bi ih vratila na vrh, gdje su bili na kraju jesenjeg dijela takmičenja.

– Teška utakmica, protiv ekipe koja se pojačala u odnosu na prvi dio. Radni je dan, faliće nam 2 igrača iz prvih 11. Dosta smo se potrošili u nedjelju da bismo došli do 3 boda, ali daćemo i sutra sve od sebe, kako bismo ostvarili pobjedu i nastavili trku za prvo mjesto – kaže Marko Cvjetinović, trener kravičkog tima.

Tim iz Skelana je osvježio redove sa sedam novih fudbalera, pred početak drugog dijela prvenstva. I oni su u vrhu tabele, sa 21 osvojenim bodom.

– Trudićemo se da odigramo dobro. Očekujemo pobjedu, kao i u svakoj utakmici. Nećemo moći da računamo na dvojicu fudbalera, jedan je odsutan, a drugi povrijeđen – prokomentarisao je za UPSMedia, Lazo Đurić, predsjednik Budućnosti.

Jesenji duel, u okviru 3. kola, Polet je ubjedljivo dobio u Bratuncu.

Piše: M.V.