Lazo Đurić – FK Budućnost: Do kraja sezone gledaćemo da pravimo igru i ekipu

Lazo Đurić FK Budućnost

Lazo Đurić, predsjednik FK Budućnost, bio je gost današnje radio emisije Dobar dan regijo. Sa njim smo razgovarali o aktuelnoj sezoni i planovima za narednu. Tim iz Skelana danas očekuje meč 15. kola Područne lige ,,Birač“, protiv Jasenice, od 18 časova. Biće to prilika da se dođe do novih bodova, ali i da se isprobaju neke nove stvari u igri.

Budućnost je četvrta na tabeli sa 24 osvojena boda i skoro je izvjesno da će na toj poziciji završiti sezonu.

– Očekivali smo malo više od ove polusezone, pojačali smo se sa nekoliko dobrih fudbalera. Ipak, prvo ispuštena prednost u Karakaju, pa poraz od Poleta na domaćem terenu pokvarili su planove. Do kraja sezone ćemo se truditi da osvojimo što više bodova, ići ćemo da odigramo što bolje, kako večeras, tako i protiv Jadra. Gledaćemo da pravimo igru i tim, to je sada prioritet, a fudbal je nepredvidiv tako da rezultat ne može da se planira. Sigurno je da ćemo se pojačati za sledeću sezonu i to od samog starta prvenstva. Ne bismo trebali da komentarišemo, ali moram da se osvrnem na suđenje. To se posebno odnosi na utakmicu protiv Poleta. U dvije situacije njihov golman je napravio prekršaj van šesnaesterca i dobio samo žuti karton. Isto tako, penal nam nije suđen, vidio ga je pomoćni, ali ne i glavni sudija, koji je bio samo deset metara udaljen – prokomentarisao je naš gost.

 

– Malo je situacija sa koronom sve poremetila. Ipak, nadam se da ćemo uskoro imati maksimalnu podršku, kao što je to uglavnom slučaj. Zahvalio bih se svim navijačima koji nas podržavaju. Istakao bih Radivoja Lazića, koji prati naše utakmice, a koji je ranije vodio klub 4. Jul iz Toplice. Takođe, zahvaljujem se Upravnom odboru i smatram da je atmosfera u klubu veoma dobra. Zahvalnost dugujemo i Opštini Srebrenica, bez čije podrške ne bismo mogli da funkcionišemo – dodao je Lazo Đurić.

Osim Jasenice, Jadra i Birča, Budućnost će do kraja sezone odmjeriti snage sa Borcem iz Osmaka. U prvom duelu večerašnjih rivala tim iz Skelana je savladao Jasenicu sa 3:1.

Piše: M.V.