Kulturno umjetničko društvo ,,Most“  dobija novu koreografiju

Večeras su u Domu kulture Bratunacčlanovi Kulturno umjetničkog društva ,,Most“održali prvu probu sa profesionalnim koreografom Dejanom Milosavljevićem iz Beograda. Uvježbavanje nove koreografije uz njegovu pomoć će trajati tri dana, a članovi KUD-a će ih, čim budu spremni, predstaviti publici.

,,Potpisali smo ugovor sa Dejanom, imaćemo autorska prava za koreografiju, pa ćemo moći nesmetano koristiti tu koreografiju  na nastupima. Sa njom ćemo se predstavljati domaćoj publici, ali i po strani gdje budemo gostovali, što će nam pomoći da ostvarimo neki zapažen rezultat“- rekao je Predsjednik Kulturno umjetničkog društva ,,Most“ , Miloš Mitrović.

Milosavljević smatra da folkloristi u Bratuncu imaju potencijal i da je za dobar rad bilo kog folklornog društva neophodna dobra organizacija, kao i dobar pristup članovima. Inače, kako kaže ovaj zaljubljenik u folklor, cilj mu je očuvanje kulturnog naslijeđa i očuvanje nacionalnog identiteta kroz kulturu, te psihosocijalni razvoj djece.,,Ovo je moj prvi susret sa djecom iz Bratunca, deca su jako pametna i imaju potencijala. Deca su talentovana“- rekao je Dejan Milićević za UPS Media.

Folklorni ansambl ,,Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac, osnovan je 2013. godine, a od januara 2018. godine nastavlja da radi kao Kulturno umjetničko društvo ,,Most“ Bratunac. Učesnici su brojnih međunarodnih festivala širom Republike Srpske i Republike Srbije. Ovaj projekat se realizuje u saradnji sa Opštinom Bratunac i prijateljima KUD-a.