Kulturni nokaut – Valentina Matić i Bojan Spajić

U današnjem Kulturnom nokautu ugostili smo Valentinu Matić i Bojana Spajića, učenike generacije u bratunačkim osnovnim školama Branko Radičević i Vuk Karadžić. Ovogodišnja generacija maturanata susrela se sa izazovima kao niti jedna prije, ali ih to nije omelo u njihovim planovima.

“Osnovno školovanje sam završila sa prosjekom 5,00 i kao nosilac Vukove diplome. Biće neobično, nakon devet godina krećemo u nešto novo i svi nam kažu da uživamo, jer slijedi još jedan lijep period školovanja. Ja sam se odlučila da upišem gimnaziju u Ljuboviji, upravo sam predala dokumenta. Prijemni ispiti biće od 17. do 19. juna i radiće se srpski jezik, matematika i kombinovani test. Postoji malo treme, ali nadam se da neće biti problema. Nekoliko drugarica iz osnovne škole izabralo je gimnaziju kao i ja, pa će nam to malo olakšati novi početak. Moram da se zahvalim svim našim nastavnicima, a posebno Bošku Momčiloviću, našem razrednom starješini. Što se tiče otkazane mature, snalazimo se i družimo, tako da smo nadoknadili odsustvo same zabave. Takođe, drugo polugodište je bilo takvo da smo imali onlajn predavanja. Snašli smo se, ali ja više volim kada smo u školi, jer ovako je malo monotono“ rekla je Valentina Matić.

Nosilac Vukove diplome je i Bojan Spajić.

“Ja sam se odlučio za elektrotehničku školu u SŠC Bratunac. Upis za odlične učenike je 15. i 16. juna, a kod nas nema prijemnog ispita. Nama iz odjeljenja će biti posebno neobično, jer smo devet godina svi zajedno išli i nisu nas dijelili ni spajali sa drugim odjeljenjima. Želim da se zahvalim nastavnicima, a posebno razrednom Filipu Simiću. Moram reći da naredna generacija kojoj će biti razredni ima sreće. Što se tiče otkazivanja mature, mi smo planirali zajednički izlazak u grad i odlazak na Rajsku plažu, tako da druženje neće izostati. Ova situacija sa onlajn predavanjima je svakako bila neobična, ali nije bilo problema“ prokomentarisao je Bojan Spajić.

Piše: M.V.